Sony Test Kale Android-versie

sony-xperia-z3Sony Mobile gaat een test doen met een kale Android-versie. Xperia Z3 gebruikers die woonachtig zijn in Zweden kunnen zich aanmelden voor de test. In totaal zoekt Sony 500 mensen die een kale versie van Android 5.1 willen ontvangen.

Een kale Android-versie is een versie waar geen eigen schil van de fabrikant over heen is geïnstalleerd en is de zelfde versie die ook aanwezig is op de Nexus-toestellen van Google. Over het algemeen is het Android-besturingssysteem sneller als er geen schil of eigen functies van de fabrikant zijn toegevoegd.

Met de test wil Sony graag te weten komen wat de gebruikers vinden van een onaangepaste Android-versie. Zo kijkt Sony of de prestaties verbeteren en of er eventueel functies zijn die de gebruiker mist. Uiteindelijk zal Sony zijn toekomstige Android-strategie bepalen.

Als Sony uiteindelijk zal besluiten om voortaan kale versies van Android te gaan gebruiken dan kan dit zeer positief uitpakken. Sony kan dan vrijwel meteen de nieuwste Android-updates uitbrengen, omdat de fabrikant geen eigen aanpassingen hoeft te maken. Hiermee kan Sony een hoop geld besparen, omdat het minder werk kost. Ook hebben veel mensen voorkeur voor een kale Android-versie en snelle updates, wat weer nieuwe klanten kan aantrekken.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.