Review Xiaomi Mi Band 2

Xiaomi-Mi-Band-2-reviewDe Xiaomi Mi Band 2 is een budget fitness tracker met een aantal interessante eigenschappen, waaronder een hartslagmeter, een waterdichte behuizing en een opvallend lange accuduur. Wij hebben de Mi Band 2 de afgelopen dagen mogen testen en in deze review leest u hoe wij over de Mi Band 2 denken.

Inhoud
Review-Xiaomi-Mi-Band-2
Bij elke review kijken we eerst altijd even naar de inhoud van de verpakking. De Xiaomi Mi Band 2 komt in een klein wit doosje, waarop de Mi Band 2 en het ‘MI’ logo staan afgebeeld. Als we de verpakking openen zien we de tracker, een rubberen polsband, een kabel om de Mi Band 2 mee op te laden en een Chinese gebruikershandleiding. Helaas ontbreekt een Nederlandstalige of Engelstalige handleiding.

Design
Het design van een product is erg belangrijk, vooral als je de Mi Band 2 de hele dag om je pols draagt. Gelukkig heeft Xiaomi zijn best gedaan om het design van de Mi Band 2 zo minimalistisch mogelijk te maken. De zwarte rubberen polsband is slank en comfortabel. Ook de tracker zelf is zwart. Op deze tracker zien we een aanraakgevoelige knop en een klein display waarop de dagelijkse activiteiten worden weergegeven. Met de knop kan je scrollen door de verschillen functies van de Mi Band 2.

Xiaomi-Mi-Band-2-review-6

De Xiaomi Mi Band 2 weegt slechts 19 gram, waardoor je al snel vergeet dat je de fitness tracker om je pols draagt. Je kunt de polsband vastzetten met behulp van een klein pinnetje die je door één van de negen aanwezige gaatjes kunt drukken. Zowel de polsband als de tracker zijn waterdicht (IP67). De Mi Band 2 is daardoor gewoon te gebruiken tijdens een regenbui of onder de douche. Ook is de Mi Band 2 voorzien van een krasbestendige glaslaag, waardoor je de tracker niet snel zult beschadigen.

De touch-knop op de tracker werkt erg prettig. Je kunt de knop vergelijken met een touchscreen, waarbij je je vinger alleen maar op het scherm hoeft te leggen om geregistreerd te worden.

Xiaomi-Mi-Band-2-review-4

Om de Mi Band 2 op te laden haal je de tracker-module uit de polsband en plaats je hem in de meegeleverde oplaadkabel. Opladen kan via het stopcontact, je laptop of power bank.

Functies
Wij zijn erg te spreken over het design van de Mi Band 2, maar waar het uiteindelijk om draait zijn de functies van de fitness tracker. Voordat wij naar de sensoren kijken willen wij het eerst nog even hebben over de accu. Het grootste nadeel van de meeste fitness trackers is namelijk de accuduur. Bij de Mi Band 2 is de accuduur echter juist een groot pluspunt. Xiaomi belooft een accuduur tot maar liefst 30 dagen. Wij hebben de Mi Band 2 nu 8 dagen in gebruik en de accu staat nog op 85%. Dit komt dus neer op ongeveer 50 dagen voordat de accu helemaal leeg is. De accuduur zal variëren per gebruiker, maar de beloofde accuduur van 30 dagen zal gemiddeld wel kloppen.

Xiaomi-Mi-Band-2-review-2

De meest eenvoudige functie van de Mi Band 2 is het weergeven van de tijd en datum. Door je pols een kwartslag te bewegen, zodat het scherm naar boven is gericht, zal het scherm automatisch oplichten en de tijd tonen. De meeste mensen zullen de Mi Band 2 echter vooral gebruiken als stappenteller, slaapmonitor of hartslagmeter. Ook kan je de Mi Band 2 verbinden met je smartphone zodat je binnenkomende notificaties ook te zien krijgt op de Mi Band 2. Deze notificaties zijn helaas niet zo uitgebreid, maar het is een handige extra functie.

Stappenteller
Persoonlijk gebruik ik de Mi Band 2 vooral als stappenteller. Dankzij een ingebouwde bewegingssensor kan de tracker zien hoeveel stappen je dagelijks hebt gezet. Op basis van de gezette stappen worden ook de verbrande calorieën en de gelegde afstand berekend. Alle gegevens kan je terugvinden in de Mi Fit-app. De Mi Band 2 is redelijk nauwkeurig, maar zoals bij elke stappenteller worden andere bewegingen soms ook gezien als stappen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen tijdens het tillen van gewichten in de sportschool of tijdens het ophangen van de was.

Xiaomi-Mi-Band-2-review-1

Mi Fit-app
De Mi Fit-app is erg uitgebreid en overzichtelijk. Met de app kan je onder andere aangeven welke functies je niet gebruikt, zodat deze functies niet meer worden weergegeven op de Mi Band 2. Ook kan je aangeven van welke smartphone-app je wel of niet notificaties wilt ontvangen en is het mogelijk om je dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse activiteiten in een duidelijk overzicht terug te zien.

Je kunt meerdere Mi Bands toevoegen aan de Mi Fit-app en een constante Bluetooth-verbinding is niet nodig. Alle activiteiten worden namelijk gewoon opgeslagen op de Mi Band 2 zelf. Deze gegevens worden tijdens het synchroniseren met je smartphone overgezet naar de Mi Fit-app.

Mi-Fit-app-review

Slaapmonitor
Persoonlijk kies ik ervoor om de Mi Band 2 niet af te doen als ik ga slapen. De Mi Band 2 kan namelijk ook je slaappatroon bijhouden. Dankzij de ingebouwde bewegingssensor kan de Mi Band 2 zien wanneer je naar bed gaat en hoe diep je slaapt. In de Mi Fit-app zie je hoe lang je in bed hebt gelegen, wanneer je in slaap bent gevallen, wanneer je wakker bent geworden en hoeveel uren je diep of licht hebt geslapen.

Hartslagmonitor
Een sensor die we niet vaak tegenkomen in een budget fitness tracker is een hartslagsensor. Toch is deze bij de Mi Band 2 wel aanwezig. Met de hartslagmonitor kan je snel je hartslag meten tijdens bijvoorbeeld een intensieve workout. Ook kan je de hartslagmonitor gebruiken als slaap assistent om meer details over je slaappatroon te verzamelen. De zogeheten “Heart rate sleep assistant” zal de accuduur wel drastisch verlagen.

Mi-Fit-app

Hartslagsensoren in goedkopere fitness trackers zijn helaas niet altijd nauwkeurig. Dit is ook het geval bij de Mi Band 2. Je moet je arm namelijk heel stil houden om de juiste hartslag te kunnen meten. Ook moet de Mi Band 2 redelijk strak om de pols zitten om de hartslag te kunnen registreren. Tijdens een workout is dit niet optimaal.

Als de Mi Band 2 niet te los om je pols zit en je ook niet te veel beweegt, dan is de Mi Band 2 wel redelijk nauwkeurig. Zo registreren de Mi Band 2 en de veel duurdere Fitbit trackers vrijwel de zelfde waarden.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De Xiaomi Mi Band 2 is een zeer compacte fitness tracker die je kunt gebruiken als stappenteller, slaapmonitor en hartslagmonitor. De Mi Band 2 is erg comfortabel, heeft een waterdichte behuizing en een zeer lange accuduur. Ook is het mogelijk om de fitness tracker te koppelen aan een smartphone zodat de Mi Band 2 gaat trillen bij inkomende notificaties.

Xiaomi-Mi-Band-2-review-3

De bijbehorende Mi Fit-app is zeer uitgebreid en overzichtelijk. Je kunt met de app verschillende functies aan- of uitzetten en voor jezelf dagelijkse doelen instellen. Voor slechts €39,95 haal je met de Mi Band 2 één van de beste budget fitness trackers in huis.

Voordelen
– comfortabel en licht design
– zeer lange accuduur
– heeft een bewegingssensor en hartslagsensor
– waterdicht (IP67)
– zeer aantrekkelijk geprijsd

Nadelen
– hartslagsensor is niet altijd nauwkeurig

De Xiaomi Mi Band 2 is hier verkrijgbaar voor €39,95.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.