Nederlanders Hebben Weinig Interesse In Een Smartwatch

smartwatchesUit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat de meeste Nederlanders nog geen interesse hebben in een smartwatch. Slechts 2 procent van de ondervraagden zou op korte termijn van plan zijn om een smartwatch te kopen.

Telecompaper heeft 1700 Nederlanders gevraagd wat voor elektronische gadget ze van plan zijn aan te schaffen in de komende zes maanden. De meeste ondervraagden (17%) zijn van plan een tablet aan te schaffen, gevolgd door de smartphone met 10%. Met slechts 2% staat de smartwatch bij de meeste Nederlanders nog niet op hun verlanglijstje.

De grootste reden dan veel mensen nog niet met een smartwatch willen rondlopen heeft waarschijnlijk te maken met het formaat van de huidige smartwatches. Veel smartwatches zijn grote vierkante blokken die nog niet heel veel extra waarde toevoegen aan je smartphone. Nu er steeds betere en kleinere/mooiere smartwatches worden gemaakt, zal de vraag naar smartwatch de komende tijd waarschijnlijk flink gaan stijgen. Onder andere de Moto 360 van Motorola is dankzij het klassieke design erg in trek. Ook zal Apple naar verwachting zeer veel klanten trekken met de Apple Watch. Daarnaast is er nog de immens populair Pebble smartwatch.

via [wearablesmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.