Review Foldable Keyboard F18

Foldable-Keyboard-F18-review-1Een smartphone kan tegenwoordig bijna net zo veel als een computer, waardoor steeds meer mensen hun smartphone gebruiken voor zakelijke taken. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een verslag of het verzenden van emails. Het typen op een klein scherm is echter niet altijd praktisch. Daarom kijken wij vandaag naar een opvouwbaar toetsenbord dat via Bluetooth verbinding kan maken met je smartphone of tablet.

Inhoud
De “Foldable Keyboard F18” komt in een klein compact doosje, waarin de aluminium toetsenbord precies past. Naast het toetsenbord krijg je nog een usb-kabel om het toetsenbord mee op te laden en een kleine handleiding. Meer zit er niet in de verpakking.

Wij hebben het toetsenbord gekocht op smartphonehoesjes.nl, een webshop waar naast toetsenborden ook headsets, opladers, speakers, VR-brillen en geheugenkaarten verkrijgbaar zijn.

Design / Kwaliteit
Bij elk product die wij testen kijken wij eerst altijd even naar het design en de bouwkwaliteit. Zodra we de Foldable Keyboard F18 uit de verpakking halen valt het compacte design gelijk op. Het toetsenbord met tablet-houder beschikt namelijk over vier scharnieren, waardoor het toetsenbord tweemaal kan worden dubbelgevouwen. Als de Foldable Keyboard F18 is opgevouwen meet het toetsenbordje slechts 22,5 x 5,5 x 1,6 cm.

Foldable-Keyboard-F18-review-3

Het toetsenbord beschikt over de standaard QWERTY-indeling met een aantal extra functies voor Android en iOS apparaten. De behuizing bestaat uit aluminium, waardoor het toetsenbord stevig aanvoelt. Zodra het toetsenbord is opgevouwen schakelt hij automatisch uit. Een magneetje zorgt ervoor dat het toetsenbord niet makkelijk uitklapt.

De houder voor tablets en smartphones is gemaakt van plastic, maar voelt ondanks dat stevig aan. In de tablet-houder zitten een aantal lampjes die informatie geven over de accucapaciteit en de Bluetooth-verbinding.

Foldable-Keyboard-F18-review-2

De indeling van het toetsenbord is wat kleiner dan de standaard QWERTY-toetsenborden en een numpad ontbreekt. Hierdoor moeten de meeste mensen wel even oefenen om snel te kunnen typen op dit kleine toetsenbordje. Na een paar dagen oefenen zul je hier echter weinig last meer van hebben. Dit komt mede doordat de toetsen op het toetsenbord prettig aanvoelen.

Functies
De functie van een toetsenbord spreekt voor zich. Zo is het mogelijk om het toetsenbord via Bluetooth te verbinden met een smartphone of een tablet. Het verbinden gaat makkelijk en snel en werkt op dezelfde manier als het verbinden van bluetooth oordopjes. Als je eenmaal bent verbonden hoef je geen gebruik meer te maken van het “onhandige” toetsenbord op het beeldscherm. De meeste mensen kunnen namelijk een stuk sneller typen op een fysiek toetsenbord dan op een touchscreen. Ook zorgt de ingebouwde tablet-houder voor een ideale kijkhoek van het beeldscherm.

Foldable-Keyboard-F18-review

De Foldable Keyboard F18 komt met een aantal handige snelkoppelingen die ideaal zijn voor mobiele apparaten. Zo kun je met de snelkoppelingen makkelijk teruggaan naar het homescherm, het volume en muziek bedienen of een zoekopdracht opgeven. De snelkoppelingen zijn te activeren door de “Fn”-knop in te drukken in combinatie met één van de nummers aan de bovenkant van QWERTY-toetsenbord.

Foldable-Keyboard-F18-review-5

Het toetsenbord beschikt over een 400 mAh accu, die lang genoeg meegaat om vijf uur achter elkaar te typen. In stand-by mode is de accu pas na 180 dagen leeg. Eenmaal opgeladen hoef je je dus geen zorgen te maken om een lege accu, zelfs als je het toetsenbord maanden lang niet hebt gebruikt. Mocht de accu toch leeg zijn, dan kun je deze weer opladen met de meegeleverde Micro-USB oplaadkabel.

Conclusie (voordelen / nadelen)
Foldable-Keyboard-F18-review-4
We hebben het toetsenbordje al enkele maanden in gebruik en zijn geen enkel probleem tegengekomen. Het automatische aan/uit-systeem, de stevige aluminium behuizing, de goed aanvoelende toetsen en het compacte formaat maken het product ideaal om altijd in je rugzak bij je te hebben. Met een prijs van €39,95 is het niet de goedkoopste Bluetooth toetsenbord, maar het is naar onze mening wel een eerlijke prijs voor de kwaliteit die je daarvoor terugkrijgt.

Voordelen
– erg klein formaat
– stevige bouwkwaliteit
– mooie luxe uitstraling
– ingebouwde tablet-houder

Nadelen
– niet de goedkoopste Bluetooth toetsenbord

Het compacte toetsenbordje is verkrijgbaar in de kleuren zilver en goud op de hoesjes website smartphonehoesjes.nl.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *