Review Huawei Y7: Budget-smartphone Met Lange Accuduur

Huawei-Y7-reviewTech-sites schrijven zo vaak over high-end toestellen van fabrikanten als Samsung en LG, dat we bijna vergeten dat er ook zeer aantrekkelijke budget-smartphones verkrijgbaar zijn. Omdat niet iedereen een Galaxy S8 of iPhone wil of kan kopen, hebben wij op de redactie de afgelopen weken de Huawei Y7 getest. In de onderstaande review leest u ons oordeel over deze budget-smartphone.

Inhoud
Huawei-Y7-review-3
De Huawei Y7 komt in een opvallende rode verpakking. In de verpakking vinden we naast de Huawei Y7 ook een gebruikershandleiding, een oplader, een usb-kabel, oordopjes en een pin om de SIM-kaart slot mee te openen. Wij hebben de zwarte uitvoering ontvangen, maar de Huawei Y7 is ook beschikbaar in de kleuren grijs en zilver.

Design
De Chinese fabrikant Huawei komt vaak positief in het nieuws, omdat Huawei doorgaans degelijke smartphones op de markt brengt die voor aantrekkelijke prijzen over de toonbank gaan. Smartphones van de fabrikant zien we daarom ook steeds vaker in Europa op de markt verschijnen. De Huawei Y7 is één van deze toestellen.

Het 5,5-inch scherm en de degelijke bouwkwaliteit van de smartphone zijn de eerste punten die opvallen als we de Huawei Y7 uit de verpakking halen. Het scherpe en heldere scherm is voorzien van 2,5D-glas, waardoor het scherm lichtgebogen is. Dit geeft de smartphone een mooie uitstraling.

Huawei-Y7-review-1

Huawei heeft ervoor gekozen om de smartphone niet te voorzien van fysieke knoppen aan de onderzijde van het scherm. Inplaats daarvan is de thuis-knop te vinden op het scherm van de smartphone. Er zijn tegenwoordig veel toestellen zonder fysieke knoppen, maar heb je altijd een toestel met fysieke knoppen gehad, dan zul je waarschijnlijk even moeten wennen.

De Huawei Y7 heeft een metalen frame. Dit geeft de smartphone een luxe premium uitstraling. Een gedeeltelijke metalen behuizing is iets dat we niet vaak tegenkomen bij budget-smartphones.

Aan de rechter zijkant vinden we de aan/uit-knop en de volumeknoppen. Aan de linker zijkant zit de ingang voor de SIM-kaart en microSD-kaart. Aan de onderkant zit een usb-poort om de smartphone mee op te laden. Ook heeft de Huawei Y7 een 3.5mm headphone jack.

Specificaties
De Huawei Y7 is een budget-smartphone die in Nederland voor ongeveer 189 euro over de toonbank gaat. Hiervoor krijg je natuurlijk geen specificaties die kunnen concurreren met de vlaggenschip toestellen, maar de Huawei Y7 is krachtig genoeg voor de doorsnee consument. Wij hebben de specificaties hieronder even op een rijtje gezet.

  • 5,5-inch HD-scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels
  • Qualcomm Snapdragon 435 octa-core processor
  • 2GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte (met microSD-kaart aansluiting)
  • 4000mAh accu
  • 12 megapixel camera aan de achterkant
  • 8 megapixel camera aan de voorkant
  • 3.5mm headphone jack
  • dualSIM-ondersteuning
  • Android 7.0 (Nougat) + EMUI 5.1

Zoals je kunt zien heeft de Huawei Y7 nette specificaties, maar de smartphone is geen krachtpatser. Ondanks de beperkte rekenkracht draait het systeem wel erg soepel en is het spelen van grafische 3D-spellen geen enkel probleem. Ook is de smartphone tijdens onze testperiode geen enkele keer gecrasht.

Huawei-Y7-review-5

Wat de Huawei Y7 vooral interessant maakt is de enorme 4000mAh accu. Deze capaciteit is opmerkelijk, aangezien de smartphone slechts 8,3mm dik is. Tijdens onze test ging de Huawei Y7 makkelijk twee dagen mee op één acculading (normaal gebruik, zonder games). Veel smartphones met een 5,5-inch scherm gaan niet veel langer dan één dag mee.

De Huawei Y7 draait op Android 7.0 (Nougat) met de eigen EMUI 5.1-schil. Deze schil geeft Android een iets ander uiterlijk dan bijvoorbeeld het uiterlijk op Pixel-, Nexus- en Motorola-smartphones, maar brengt ook een aantal extra functies met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld de “Mini screen view” activeren, waardoor het scherm zal worden aangepast naar een kleiner formaat. Dit is ideaal voor mensen met kleine handen. Ook is er een slimme kalender-app en een uitgebreide zoekbar aanwezig.

Huawei-Y7-review-4

De camera’s op de Huawei Y7 maken zowel buiten als binnenshuis met minder licht leuke opnames. Het resultaat komt niet overeen met de resultaten van vlaggenschip-toestellen, maar dit mag je ook niet verwachten van een smartphone in deze prijsklasse.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
Al met al is de Huawei Y7 een mooie, complete en stabiele smartphone voor een aantrekkelijke prijs. Wel ontbreken er een aantal dingen ten opzichte van de duurdere toestellen. Zo is er geen vingerafdrukscanner aanwezig, heeft het scherm een standaard HD-resolutie en is 16GB opslagruimte aan de lage kant. Gelukkig kun je de opslagruimte gemakkelijk uitbreiden met een microSD-kaart.

Huawei-Y7-review-2

De smartphones van Huawei komen met twee jaar garantie. In Nederland kun je je aanmelden voor de Huawei VIP Service, waardoor je de garantie met nog een extra jaar kunt verlengen. De grote accu, de metalen frame en ondersteuning voor dual-SIM zijn een paar andere redenen om de Huawei Y7 aan te schaffen. Daarbij is 189 euro voor een nieuwe smartphone een aantrekkelijke adviesprijs.

Voordelen
– slank ontwerp met een metalen frame
– lange accuduur
– opslagruimte uit te breiden met microSD-kaart
– ondersteuning voor dual-SIM
– voordelig

Nadelen
– beperkte opslagruimte
– geen vingerafdrukscanner
– schermresolutie van 720 bij 1280 pixels

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.