Review Original Xiaomi Mi Speaker

Xiaomi-Mi-Speaker-reviewXiaomi maakt niet alleen smartphones maar ook een hoop accessoires. De Original Xiaomi Mi Speaker is één van deze accessoires die wij afgelopen week hebben getest. In deze korte review lees je meer over de kleine speaker.

Inhoud
Xiaomi-Mi-Speaker-review-3De Mi Speaker komt zonder al te veel poespas. In de verpakking vinden we alleen de bluetooth speaker en een gebruikershandleiding. Een usb-kabel ontbreekt. Je moet dus een usb-kabel van bijvoorbeeld je smartphone of power bank gebruiken om de Mi Speaker mee op te laden.

Bouw- en geluidskwaliteit
De Xiaomi Mi Speaker is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: goud, donker grijs en zilver. Voor deze review hebben wij de zilveren versie ontvangen. Zodra wij de Mi Speaker uit de verpakking halen valt gelijk op dat de speaker een degelijke bouwkwaliteit heeft. De speaker is compact, heeft een metalen frame en er zijn geen uitstekende knopjes zichtbaar.

De onderkant is voorzien van een rubberen laag voor extra grip. Onder deze rubberen laag zit de aan/uit-knop. Ook de USB-aansluiting zit aan de onderkant. Hierdoor is alles mooi weggewerkt en zie je hier niks van terug als je de speaker op tafel zet.

Xiaomi-Mi-Speaker-review-1

De speaker heeft ondersteuning voor Bluetooth 4.0 en een bereik van ongeveer 5 meter. De 480mAh accu zorgt ervoor dat de speaker ongeveer 4 uur meegaat op één acculading. Opladen duurt ongeveer 2 uur. Ook is er een ingebouwde microfoon aanwezig, waardoor je de Xiaomi Mi Speaker kunt gebruiken als speakerphone.

Verbinding maken met de Xiaomi Mi Speaker is simpel. Door de aan/uit-knop een paar seconden ingedrukt te houden start de speaker op en gaat de speaker gelijk in pairing-mode. In de bluetooth-settings op je smartphone verschijnt de speaker als “Mi Portable Bluetooth Speaker”. Je hoeft alleen maar op de naam te klikken om verbinding te maken. De speaker laat een geluidje horen zodra je bent verbonden. Het verbinden van de speaker ging tijdens onze test vlekkeloos.

Xiaomi-Mi-Speaker-review-2

De geluidskwaliteit is erg goed en de volume kan erg hoog voor het formaat van de speaker. De speaker is niet alleen klein, maar ook erg aantrekkelijk geprijsd. Je kunt de Xiaomi Mi Speaker hier namelijk bestellen voor slechts €10,89.

Conclusie (voordelen/nadelen)
We zijn zeer te spreken over de kleine speaker van Xiaomi. De speaker is compact, heeft een degelijke bouwkwaliteit, levert zuiver geluid en is ook nog eens voordelig geprijsd. De accuduur is voor sommige mensen misschien wat kort en een meegeleverde usb-kabel was mooi geweest, maar voor een tientje kunnen wij moeilijk klagen.

Voordelen
– compact en degelijk
– goede geluidskwaliteit
– goedkoop

Nadelen
– geen meegeleverde usb-kabel

Interesse? Je kunt de Xiaomi Mi Speaker hier kopen in de kleuren goud, zilver en donker grijs. Ben je opzoek naar iets meer volume? Dan kun je de grotere uitvoering van de Xiaomi Mi Speaker kopen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.