Review Soundmagic E10 In-ear Headset

SoundMagic-E10-review-5Eerder deze week schreven we een review over een draadloze Bluetooth headset, maar soms heb je gewoon behoefte aan goeie oordopjes met een 3.5mm koptelefoonaansluiting. Daarom kijken wij in deze review naar de Soundmagic E10, een luxe in-ear headset.

Inhoud
Zoals je dat van ons gewend bent kijken wij aan het begin van elke review even naar de inhoud van de verpakking. De Soundmagic E10 komt in een simpele doos, waarin we naast de headset ook nog een kabel-clipje, extra eartips en een hardcase vinden. Doordat de Soundmagic E10 geen speciale functies heeft zit er geen handleiding in de verpakking.

SoundMagic-E10-review-3

Bouwkwaliteit
Normaal delen wij een review van een headset op in drie onderdelen. Namelijk de bouwkwaliteit, de geluidskwaliteit en de functies van de headset. Doordat de Soundmagic E10 een 3.5mm-headset is verdelen we deze review echter op in de onderdelen bouwkwaliteit en geluidskwaliteit. In tegenstelling tot draadloze headsets heeft deze 3.5mm headset namelijk geen extra functies.

Het eerste dat opvalt is de gehele set. De Soundmagic E10 komt namelijk in een mooie hardcase, waarin ook ruimte aanwezig is voor de extra eartips en de “cable clip”. Dit geheel is erg compact en stevig en zorgt ervoor dat je de headset goed beschermt wanneer je deze bijvoorbeeld meeneemt in je rugtas.

SoundMagic-E10-review-2

De headset zelf bestaat uit een zeer flexibele kabel met metalen afwerkingen. Zo bestaan de oordopjes, de 3.5mm koptelefoonaansluiting en de ‘Y piece’ allemaal volledig uit metaal. Dankzij deze metalen afwerkingen zit de Soundmagic E10 niet alleen stevig in elkaar, maar heeft de headset ook een luxe uitstraling. De oordopjes hebben een minimalistisch design en voelen licht aan.

De meegeleverde “cable clip” is gemaakt van plastic en kun je gebruiken om de headset mee aan je kraag vast te zetten. Ook kun je deze clip eventueel gebruiken om de headset bij elkaar te houden wanneer je de hardcase bijvoorbeeld niet bij de hand hebt.

SoundMagic-E10-review-4

Als laatste valt op dat de kabel gedraaid is. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien gewoon een design-keuze, maar dit blijkt echter een feature te zijn. Gedraaide kabels blijken namelijk minder snel in de knoop te raken, wat dan ook de reden is dat SoundMagic voor een dergelijke kabel heeft gekozen.

Geluidskwaliteit
Het is belangrijk dat een headset goed afsluit. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat de headset goed in je oorkanaal blijft zitten, maar ook dat de omgevingsgeluiden worden geblokkeerd zodat je optimaal kunt genieten van de geluidskwaliteit. Daarom heeft SoundMagic maar liefst zeven setjes verschillende eartips toegevoegd. Wij hebben op de redactie al heel wat headsets getest, maar nog nooit kwam een headset met zoveel verschillende maten eartips voorbij. Je hoeft je dus niet af te vragen of de Soundmagic E10 wel of niet geschikt is voor jouw oor, want Soundmagic heeft letterlijk met elk formaat oorkanaal rekening gehouden.

SoundMagic-E10-review-1

Het geluid dat uit de oordopjes komt is erg zuiver en dankzij de bijpassende eartips heb je geen last van storende omgevingsgeluiden. De mid-, low- en bass-geluiden zijn goed op elkaar afgesteld. De Bass is degelijk, maar niet overheersend. De headset is hierdoor ideaal voor het luisteren naar muziek en het kijken naar films.

Al met al kun je voor een headset in deze prijsklasse niet veel betere geluidskwaliteit verwachten. De Soundmagic E10 heeft dan ook niet voor niks drie jaar op rij de “What Hi-Fi” prijs voor beste headset onder de 50 euro gewonnen. Je kunt de Soundmagic E10 nu aanschaffen voor slechts €39,99.

Conclusie (voordelen / nadelen)
De SoundMagic E10 is een zeer complete en kwalitatief goede headset met een 3.5mm jack. De bouwkwaliteit is dik in orde en de verschillende geluiden zijn goed op elkaar afgesteld. De meegeleverde accessoires, zoals de zeven setjes eartips, de travel hardcase en het kabel clipje maakt de E10 een mooie complete set. De Soundmagic E10 is hier te bestellen voor €39,99 in de kleuren zwart, blauw en rood.

Voordelen
– goede bouwkwaliteit
– zeer mooi geluid
– extra accessoires, zoals opbergtasje, clipje en extra eartips

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.