Review Gepersonaliseerde Producten Van GoCustomized

GoCustomized-review-3Doordat fabrikanten de populaire smartphone-features steeds van elkaar overnemen, lijken de smartphones tegenwoordig steeds meer op elkaar. Om je smartphone toch nog een beetje eigen te maken kun je een hoesje aanschaffen. Ook hier zijn de opties echter beperkt. De mensen die echt een uniek uiterlijk willen hebben kunnen een hoesje personaliseren door bijvoorbeeld een leuke vakantiefoto op het hoesje te laten drukken. Deze mensen kunnen terecht bij GoCustomized, een bedrijf waarbij je smartphoneshoesjes, tablethoesjes, leuke gadgets en andere producten kunt voorzien van je eigen ontwerp of foto’s.

Wij hebben GoCustomized mogen testen en we hebben twee producten besteld, namelijk een speaker en een power bank. Consumenten hebben verschillende keuzes, maar wij hebben gekozen voor de ronde uitvoering van de speaker en de 5000mAh power bank van Xiaomi.

Producten bewerken
Wanneer je naar de website gaat zie je dat je de keuze hebt uit veel verschillende smartphonehoesjes, waarop je je vakantiefoto’s, een foto van je vriend of vriendin, of je een bedrijfslogo kunt laten afdrukken. Persoonlijk gebruik ik een Xiaomi-smartphone, waarvoor op dit moment nog geen hoesjes verkrijgbaar zijn, maar er is een groot assortiment beschikbaar voor toestellen van Samsung, HTC, Apple, Huawei, OnePlus, Google, LG, Motorola en meer.

GoCustomized-screen-3

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een 5000mAh power bank en een kleine speaker. Een powerbank bedrukken werkt overigens hetzelfde als het bedrukken van een telefoonhoesje. Je selecteert simpelweg je gewenste product en klikt op “Ontwerp Nu”. Vervolgens kun je foto’s uploaden, maar het is ook mogelijk om foto’s rechtstreeks van Facebook of Instagram op de producten te plaatsen. Je kunt één foto plaatsen, maar het is ook mogelijk om een hele collage te ontwerpen. Daarnaast kun je de foto’s opvrolijken met teksten, stickers en filters. Het hele ontwerp proces werkt erg prettig en je kunt je handelingen ongedaan maken als je niet tevreden bent met je ontwerp.

GoCustomized-screen-2

Om het je nog gemakkelijker te maken geeft GoCustomized toegang tot ‘collecties’ en ’templates’. Dit zijn vooringestelde ontwerpen, die je vervolgens kunt aanpassen door je eigen foto’s of ontwerpen toe te voegen. Zelf heb ik geen foto’s gebruikt, maar het logo/design van Androidics.nl. Hieronder zie je het eindproduct.

Levering
Niemand heeft zin om weken lang te wachten op hun bestelde producten. Daarom is een goede bezorgservice erg belangrijk. Bij GoCustomized was ik aangenaam verrast om te zien dat het mogelijk is om je producten op dezelfde dag te laten leveren. Ik plaatste een bestelling in de morgen en ontving de producten in de avond. Op dezelfde dag laten leveren kost je € 5,95, maar het is ook mogelijk om je bestelde producten gratis te laten leveren. De levertijd bedraagt dan 2 a 3 werkdagen.

Kwaliteit producten
Beide producten die wij hebben ontvangen zijn van degelijke kwaliteit. De Xiaomi Powerbank Slim heeft een aluminium behuizing, wat een luxe en stevige uitstraling geeft. Aan de zijkant vinden we één usb-poort (2.1 A en 5V) waarmee je je smartphone tot 2 keer volledig kunt opladen. Vier led-lampjes geven aan hoeveel energie de power bank nog heeft.

GoCustomized-review

De Take ’n Play Cylinder speaker is verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart, en heeft net als de power bank een aluminium behuizing. Je kunt de speaker via bluetooth verbinden met je smartphone, waarna je 5 tot 6 uur kunt luisteren naar de muziek. Wij waren aangenaam verrast over het volume van de speaker. Ook wisten wij niet dat de speaker is uitgerust met kleurrijke led-lampjes onder de speaker-grill. Dit is een leuk extraatje en maakt de speaker net even wat unieker. In de verpakking vinden we overigens ook nog een reserve grill.

GoCustomized-review-2

De producten voelen goed aan, maar belangrijker is de kwaliteit van het drukwerk op de producten. Wij hebben twee verschillende ontwerpen gebruikt en deze laten drukken op twee verschillende ondergronden (mat aluminium en een grill met veel gaatjes). Op beide ondergronden zijn de kleuren van het ontwerp zeer duidelijk en wij zijn dan ook tevreden over het eindresultaat. De producten hebben daarom een mooi plekje gekregen op het bureau in ons kantoor.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
Uiteindelijk zijn wij zeer te spreken over de gang van zaken van GoCustomized en de geleverde producten. Het ontwerpen was zeer eenvoudig, de levertijd is kort en de printen op de producten zijn duidelijk. Toch zijn er een paar kleine minpuntjes. Zo ontbreken er momenteel nog hoesjes voor bepaalde merken, waaronder Xiaomi. Daarnaast betaal je meer voor een hoesje, power bank of speaker dan gemiddeld. Uiteraard krijg je voor deze meerprijs wel een volledig uniek product die niemand anders heeft.

Wil je een eigen telefoonhoesje maken, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van GoCustomized. Je krijgt dan namelijk 5% korting op je volgende bestelling.

Voordelen
– veel opties tijdens het ontwerpen van je product
– duidelijke kwaliteit drukwerk
– de producten die wij hebben ontvangen (power bank en speaker) zijn van goede kwaliteit
– snelle levering

Nadelen
– voor sommige toestellen zijn geen hoesjes verkrijgbaar
– je betaalt wat meer dan gemiddeld

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.