Handsfree Bellen In De Auto

telefoonhouderOf je nu gebruikmaakt van een volledige carkit, een headset of een simpel bluetooth oortje: het kan soms knap lastig zijn om je Android smartphone een plaats te geven in de auto. Ook niet eenvoudig: je mobiel in de auto gebruiken volgens de regels van de wet. Handsfree bellen is dan sowieso de enige manier, maar waar plaats je dan de telefoon? Enter: de telefoonhouder voor in de auto. Hieronder presenteren we je graag de meest voorkomende oplossingen voor handsfree bellen en de meest recente ontwikkelingen op dit gebied. Zo kun jij straks de juiste Androidtelefoonhouder voor in jouw specifieke auto kiezen.

In de ventilatieopening
Allicht de snelste en vaak ook de goedkoopste oplossing om handsfree te kunnen bellen, is een simpele houder die past in een (verticale of horizontale) ventilatieopening. Je moet er dan enkel nog op letten of de opening al dan niet rondingen vertoont, aangezien zoiets vaak een aangepast model vergt. Het voordeel van deze houders — bijvoorbeeld in vergelijking met zuignappen — is dat ze steeds een stabiele oplossing bieden. Vaak zijn ze bovendien voorzien van handige clips die helpen met de bekabeling. Ook kan bij het handsfree bellen vaak gemakkelijk geschakeld worden tussen een verticale en horizontale stand. Verder zijn de houders doorgaans aanpasbaar aan de verschillende diktes die ventilatieroosters kunnen hebben.

Handsfree bellen met draadloze laders
Als je je telefoon behalve voor handsfree bellen ook gebruikt voor navigatie, is het laatste dat je wil dat de batterij halverwege leeg geraakt. Bepaalde houders hebben ook hier een oplossing voor gevonden en laden je telefoon draadloos op. Je kunt de stroom daarbij gewoon door de houder naar de telefoon sturen. Je moet er enkel op letten dat je telefoon de Qi-standaard voor draadloos opladen ondersteunt. Sommige modellen gaan zelfs nog een stapje verder en combineren draadloos opladen met een magnetische bevestiging. Zo wordt het opladen als het ware geautomatiseerd.

Op de voorruit
Heb je liever geen magneet in de buurt van je telefoon en houd je de luchtventilatie liever vrij; dan kun je altijd nog kiezen voor bevestiging op de voorruit. Meestal wordt hiervoor een zuignap gebruikt aan het uiteinde van een flexibele arm, die al dan niet extra ondersteund wordt door een dashboardsteun. Deze arm laat je dan toe om de telefoon voor het handsfree bellen naar wens te oriënteren. Vaak zorgt de houder zelf ondertussen ook nog voor wat extra bescherming voor je telefoon. Modellen zonder armverlenging bieden dan weer het voordeel van de compactheid. Hun nadeel is echter dat ze de telefoon bij het handsfree bellen wat verder van je weg houden. Dit wordt echter even vaak gecompenseerd door je ook de mogelijkheid te geven om de houder op het dashboard te monteren. Ook de combinatie tussen magneet- en dashboardmontage is mogelijk.

Magnetische telefoonhouders
Een magnetische houder om handsfree bellen te faciliteren werkt – uiteraard – met een magneet om de telefoon in de houder te houden. De sterkste van die magneten is momenteel een neodymium magneet, terug te vinden in diverse houders. De meeste magneethouders werken verder met 2 onderdelen: het frame voor de magneet en een zelfklevende (metalen) plaat. Het frame past dan bijvoorbeeld in een van de ventilatieopeningen in het dashboard en brengt zo de magneet in de gewenste stelling. De plaat komt op de achterkant van je telefoon of past in de telefoonhoes. Plaats je de plaat op je telefoon, dan moet die meteen tegen de magneet worden gezet.

Handsfree bellen via de cd-speler
Een laatste manier om handsfree bellen te faciliteren is opvallend genoeg via de cd-speler. Een voorbeeld van dit soort houders is een cd slot-mount. Zoals de naam al aangeeft, blijft dit type houder stabiel door het in de cd-speler te schuiven. Zo bieden deze houders een alternatief voor iedereen die het ventilatiesysteem, de voorruit en/of het dashboard wil vrijhouden. Voor anderen biedt dit systeem dan weer een alternatieve functie voor de inmiddels al bijna in onbruik geraakte muziekspeler. Kortom: handsfree bellen is voor de Android-gebruiker geen probleem met de juiste telefoonhouder.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.