Review: ZAGGkeys Universal Keyboard

ZAGGKeys-Universal-Keyboard-1
Het is zwartgrijs, lichtjes gebogen, slechts 6,7 mm dik, heeft 78 toetsen, een batterij en het werkt met vrijwel elke smartphone en tablet. Ik heb het hier over de ZAGGkeys Universal Keyboard van ZAGG. Het toetsenbord is de afgelopen dagen getest en vandaag is hier het oordeel te lezen.

Inhoud
Het universele toetsenbord wordt geleverd in een mooie, stevige doos. De inhoud zit in een handig uitschuifbaar laatje. Het valt op dat de verpakking erg compact is, waardoor het product er precies inpast. Er is dus optimaal gebruik gemaakt van het karton en dat komt het milieu weer ten goede. Daar worden we allemaal blij van.

ZAGGKeys-Universal-Keyboard

Waar we ook blij van worden is het toetsenbord zelf. Deze is licht gebogen, waardoor het een ergonomische houding aanneemt. Over het toetsenbord zit een plastic kap die het toetsenbord beschermt. Deze kap doet echter ook dienst als een heuse stand voor je tablet of smartphone. Tot slot wordt er nog een USB-kabeltje bijgeleverd die de batterij kan voorzien van nieuwe energie.

ZAGGKeys-Universal-Keyboard-2

Universeel
Hoe minder kabels, hoe beter. Daarom is dit Universal Keyboard geheel draadloos. De verbinding wordt tot stand gebracht via bluetooth. Wat dit accessoire vooral speciaal maakt, is het feit dat het universeel is. Met een knopje aan de onderzijde kan je switchen tussen Android, iOS en Windows.

ZAGGKeys-Universal-Keyboard-3

Hoewel ik geen Windows tablet of smartphone heb, ga ik er vanuit dat het toetsenbord ook onder dit besturingssysteem goed werkt. Op mijn Galaxy SIII (Android) en iPad (iOS) werkt het apparaat namelijk uitstekend. 

Als mooi extraatje is het zelfs mogelijk het toetsenbord te linken aan je laptop. De functietoetsen werken niet allemaal zoals het hoort. Op de iPad/iPhone werkt het F3-knopje namelijk niet. Overige toetsen doen het prima en het is bijna leuk om daarmee te spelen.

Kwaliteit
Het toetsenbord is behalve functioneel ook kwalitatief van een hoog niveau. Hoewel volledig van plastic, voelt het geheel erg stevig aan en lijkt het ook wel tegen een stootje te kunnen. De beschermende kap, ook van plastic, voelt ook stevig aan en fungeert bovendien als een stand voor je smartphone of tablet. De kap heeft een soort uitklapbaar schuifje waar de tablet of smartphone in past.

ZAGGKeys-Universal-Keyboard-4

De toetsen voelen lekker aan en teksten typen gaat dan ook soepel. Het is wel even wennen, want het toetsenbord is wat kleiner dan een traditioneel formaat. Het dunne apparaat is erg licht, en de compacte vorm maakt het mogelijk het toetsenbord makkelijk in bijvoorbeeld een rugzak mee te nemen. 

ZAGG beloofd dat de batterij drie maanden mee moet gaan, voordat het opnieuw opgeladen moet worden. De accessoiremaker gaat er daarbij vanuit dat het toetsenbord dagelijks twee uur wordt gebruikt. Gelukkig kun je checken hoeveel power er nog in de batterij zit. Dit wordt goed uitgelegd in de meegeleverde Engelstalige handleiding. Hierin is overigens ook te lezen welke functietoetsen werken bij welk besturingssysteem.

Conclusie (voordelen/nadelen)
ZAGG heeft met deze Universal Keyboard een zeer strak product geleverd. Het toetsenbord typt lekker en de functietoetsen doen het ook (bijna allemaal) goed. Goedkoop is deze accessoire niet. En voor deze prijs kun je misschien verwachten dat het product van aluminium of een ander dergelijk materiaal gemaakt had kunnen worden. De aan/uit-knop gaat erg stroef en het is jammer dat het toetsenbord niet in het donker te gebruiken is. Er zit namelijk geen toetsenbordverlichting in. De beschermende kap, die ook gebruikt kan worden als handige stand, is een slimme vondst. Ben je op zoek naar een handig toetsenbord voor je tablet of smartphone, dan kun je met de ZAGGkeys Universal Keyboard je zoektocht wellicht staken. De prijs is misschien wat hoog, maar de extra’s (draadloos, universeel, beschermende kap en stand) zorgen voor een goede compensatie.

Voordelen

– dun, licht, compact en ergonomisch design
– te gebruiken met Windows, iOS en Android systemen
– typt lekker
– draadloos via bluetooth te verbinden
– beschermende kap + stand
– redelijke batterijduur

Nadelen

– prijzig
– stroeve aan/uit-knop
– volledig van plastic
– F3 knop werkt niet bij apparaten die op iOS 7 draaien

Prijs: €74,95 (directe link: ZAGGkeys Universal Keyboard)

Opmerking: dit review is volledig geschreven met het ZAGGkeys Universal Keyboard

Bij MobielBereikbaar.nl vind je nog veel meer accessoires voor Samsung, HTC en andere merken. Bekijk bijvoorbeeld de collectie Galaxy S4 hoesjes op hun website.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.