“Google Stopt Met Modulaire Smartphone ‘Project Ara’”

Project Ara Modulaire SmartphoneWe schrijven al een zeer lange tijd over Google’s indrukwekkende Project Ara, een modulaire smartphone dat is gebaseerd op een idee van een Nederlander. De telefoon zou begin 2017 op de markt moeten verschijnen, maar Reuters schrijft nu dat Google de smartphone heeft geschrapt.

De modulaire smartphone van Google geeft gebruikers de mogelijkheid om zelf de specificaties te bepalen of te vervangen. Zo kan je zelf onder andere een nieuwe speaker, een grotere accu, een betere camera, een extra display of meer werkgeheugen toevoegen. Dit is zeer interessant voor smartphone-geeks, maar ook voor de normale consument, omdat je de smartphone met minimale specificaties goedkoop kunt kopen. Ook hoef je geen nieuwe smartphone te kopen als een hardware-module breekt.

Volgens Reuters wil Google de hardwareportfolio stroomlijnen. Hierdoor zou Google onder andere de naamgeving van de Nexus-toestellen willen veranderen naar Pixel, een naam die ook al wordt gebruikt voor de Google tablets. Ook zou de Ara-smartphone niet passen bij de plannen van Google, waardoor Google de smartphone niet meer zal uitbrengen

Er is gelukkig nog wel goed nieuws. Ondanks dat Google zelf niet meer aan Project Ara zal werken, komt een dergelijke smartphone mogelijk nog wel op de markt. Google zou daarvoor licentiedeals met geïnteresseerde partijen willen sluiten.

Het bovenstaande bericht is een gerucht, dus we kunnen niet met zekerheid zeggen dat Google inderdaad stopt met de ontwikkelingen van de modulaire smartphone.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.