Google Maakt Budget Nexus-smartphone Met MediaTek-chip

google-nexus-logoVolgens Aziatische bronnen zou Google werken aan een Nexus smartphone, bedoelt voor de budget markt. Zo zal het toestel gaan beschikken over een chipset van MediaTek en zou de adviesprijs onder de 100 dollar komen te liggen.

De Nexus toestellen staan al bekend om de goede prijs / kwaliteit verhouding, maar Google lijkt hier nog een schepje bovenop te willen doen. Door een Nexus toestel op de markt te brengen voor slechts 100 dollar zullen andere fabrikanten deze strategie moeten volgen om interessant te blijven voor de consument. De Nexus series van Google staan namelijk bekend als degelijke toestellen en als je deze voor slechts 100 dollar zou kunnen kopen gaan ze vast en zeker als warme broodjes over de toonbank.

Google zou naast de budget-variant ook gewoon de high-end Nexus toestellen blijven maken. Zo zou Google volgens de geruchten werken aan een 8,9-inch Nexus tablet die mogelijk in juni zal worden aangekondigd.

De betrouwbaarheid van deze geruchten is moeilijk te bevestigen en we zullen deze dan ook met een korreltje zout moeten nemen. Toch zou het goed mogelijk zijn dat Google aan een goedkope smartphone werkt, aangezien Google vooral zijn geld verdient met Android en Google services. Door deze low-end smartphones in opkomende markten aan te bieden kan Google veel geld binnenhalen via deze services.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *