Amazon Fire Phone Is Geen Succes

Amazon-Fire-PhoneAmazon heeft laten weten dat de dit jaar aangekondigde Fire Phone geen groot succes is. Sterker nog, het is een ramp. Zo heeft het bedrijf bekend gemaakt dat er nog 65 miljoen euro aan onverkochte toestellen op voorraad zijn.

De kleine groep mensen die de smartphone wel hebben gekocht zijn alles behalve tevreden, zo blijkt uit de recensies op Amazon.com. Van de ruim 3000 recensies hebben 2000 gebruikers niet meer dan 1 ster gegeven. Gemiddeld krijgt de Amazon Fire Phone 2 van de 5 sterren.

Amazon presenteerde de Fire Phone in juni dit jaar en kreeg dankzij de 3D-interface de nodige positieve aandacht. De adviesprijs van de smartphone lag echter niet in lijn met de populaire Amazon tablets, die over het algemeen zeer aantrekkelijk geprijsd zijn. Dit is waarschijnlijk ook de grootste reden voor de slechte verkoopcijfers, want voor het zelfde geld kan je ook een high-end smartphone kopen van HTC, Samsung of Apple. De prestaties van de Fire Phone zijn echter niet te vergelijken met de high-end toestellen van deze bekende smartphone fabrikanten.

De Amazon Fire Phone beschikt over een 4,7-inch display met een 720p-resolutie, een 2.2GHz quad-core processor, 2GB werkgeheugen, een 13 megapixel camera en een 3D-interface die zich aanpast aan de kijkhoek van de gebruiker.

via [pcmweb]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *