36 Procent Nederlanders Slaat Bestanden Op In Cloud

Cloud OpslagUit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat ruim een derde van de Nederlanders bestanden opslaan in de cloud. In Europa zijn alleen de Zweden, Britten en Denen actiever.

In Nederland slaan de helft van de jongeren tussen de 12 en 45 jaar oud bestanden online op. Van de 45-plussers maakt ongeveer een kwart gebruik van online opslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive. Vooral foto’s, tekstbestanden en presentaties worden in de cloud opgeslagen.

Ondanks dat veel mensen gebruik maken van clouddiensten, maken maar liefst 4 op de 10 gebruikers zich zorgen over de veiligheid op het internet. Bij niet-gebruikers maken meer dan de helft van de mensen zich zorgen.

Bestanden opslaan buiten de cloud
Ook al maken veel mensen tegenwoordig gebruik van online backup-services, de meeste mensen slaan hun bestanden nog gewoon op op een externe harde schijf of op een usb-stick. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk met tools zoals EaseUS Todo Backup Free.

Als je een simpele backup van je werkdocumenten of vakantiefoto’s wilt maken dan kan dat met behulp van een paar simpele muisklikken. Je kunt ook een backup maken van de volledige harde schijf voor wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe PC hebt gekocht. Hierdoor kan je gemakkelijk alle bestanden van je oude PC overzetten naar je nieuwe PC. Voor het maken van backups met de EaseUS software is geen ervaring vereist.

EaseUS Todo Backup Free is gratis te downloaden op de website van EaseUS.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *