Omzet Pokémon GO Meer Dan 1 Miljard Euro

Pokemon-GO-legendarischPokémon GO heeft onlangs zijn eenjarige bestaan gevierd. Het spel is niet meer zo populair als een jaar geleden, maar de gebruikerscijfers en de omzet van het spel zijn indrukwekkend. Zo heeft het spel in het afgelopen jaar meer dan een miljard euro binnengehaald, aldus Apptopia.

Op 22 juli zal Niantic het eenjarig bestaan van Pokémon GO vieren met een speciaal feest in Chicago en andere grote steden. Ook heeft Niantic een grote update uitgebracht waardoor spelers voortaan gezamelijk kunnen vechten tegen sterke en zeldzame “Raid Boss” Pokémon. Pokémon Go is één van de meest populaire smartphone-games ooit en dit is terug te vinden in de financiële cijfers.

Volgens Apptopia heeft Pokémon Go in het eenjarige bestaan maar liefst 1 miljard euro omzet gemaakt. Het spel is in totaal 752 miljoen keer gedownload op Android en iOS.

Het spel is echter lang niet meer zo populair als in het begin. Zo hebben slechts 60 miljoen mensen het spel in juni geopend, waarvan 20 procent minstens één keer per dag. In de maand mei waren er nog 100 miljoen mensen die het spel speelden.

Apptopia schrijft verder dat 57,4 procent van de spelers mannelijk is. 38 procent van de spelers is tussen de 19 tot 34 jaar oud. 32,5 procent is 18 jaar of jonger.

via [apparata]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.