“Stuk Minder Toestellen Kwetsbaar Voor Nieuwe Android-lek”

Android BeveiligingDeze week is een nieuwe beveiligingslek ontdekt die volgens de eerste berichten op twee derde van alle Android-toestellen aanwezig is. Nu blijkt echter dat een stuk minder toestellen kwetsbaar zijn dan eerder werd gedacht.

Eerder liet beveiligingsbedrijf Perception Point weten dat twee op de drie Android-toestellen zouden zijn getroffen door een beveiligingslek, die door kwaadaardigen kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot het toestel. Het lek is aanwezig in Linux, de basis voor het mobiele besturingssysteem Android.

Ludwig schrijft op Google+ echter dat de berekening van Perception Point niet klopt. Zo zijn sowieso alle Nexus-toestellen van Google en alle toestellen met Android 5.0 of hoger niet getroffen door het lek. Veel toestellen met Android 4.4 en lager zijn wel getroffen, maar verouderde Android-versies draaien niet op de Linux-versie die is getroffen door het lek.

Google heeft al een patch vrijgegeven aan fabrikanten, maar het is niet bekend welke fabrikanten deze patch nog zullen uitrollen naar ouderen smartphones en tablets.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.