Ook Samsung Galaxy S7 Krijgt USB-C-poort

smartphone-usb-cUSB-C is een nieuwe usb-standaard die aanwezig is in een aantal nieuwe smartphones, waaronder de iPhone 6S, de OnePlus 2, de Nexus 5X en de Nexus 6P. Dankzij USB-C maakt het niet meer uit hoe je de usb-kabel in de USB-C-poort stopt en zijn snellere transfersnelheden mogelijk. Volgens de laatste berichten zullen de ook de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge worden voorzien van deze nieuwe usb-aansluiting.

USB-C begint een belangrijk punt te worden bij de aanschaf van een nieuwe smartphone. Zo hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken of ze de usb-kabel wel in de juiste positie in de usb-c-poort stoppen en zal de dataoverdracht een stuk sneller gaan. Samsung kan natuurlijk niet achterblijven en zal de opvolger van de Galaxy S6 voorzien van deze nieuwe standaard, aldus de doorgaans goed geïnformeerde website SamMobile.

Samsung zal de Galaxy S7 pas in het eerste kwartaal van 2016 aankondigen en in het tweede kwartaal op de markt brengen. Toch zijn er nu al verschillende keren specificaties gelekt. Zo beschikt de smartphone volgens de geruchten naast een USB-C-poort ook over een eigen Exynos 8890-processor, een 5,2-inch display en een 20 megapixel camera. Het scherm van de Galaxy S7 Edge heeft waarschijnlijk een formaat van 5,7-inch of 5,8-inch. Beide toestellen krijgen een sterkere en lichtere behuizing van magnesium.

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.