Aquaris X5 Met Cyanogen OS Geïntroduceerd

Aquaris X5De Spaanse telecomprovider Telefónica heeft als eerste Europese smartphonefabrikant een smartphone met het Cyanogen OS besturingsysteem geïntroduceerd. Het gaat om de Aquaris X5 die voor €209 over de toonbank gaat.

Er zijn maar een paar smartphones met het populaire Cyanogen OS als besturingsysteem. De OnePlus One, de ZUK Z1 en de WileyFox-toestellen waren tot deze week de enige toestellen met Cyanogen OS. Telefónica heeft in Spanje echter de Aquaris X5 geïntroduceerd die ook op dit besturingssysteem draait.

De Aquaris X5 beschikt over een 5-inch display met een 720p resolutie, een Snapdragon 412-processor, 2GB werkgeheugen, 16Gb opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 13 megapixel camera aan de achterkant, een 5 megapixel camera met flitser aan de voorkant, een 2900mAh accu en Cyanogen OS 12.1 “welke is gebaseerd op Android 5.1.1 (lollipop)”. Ook heeft de smartphone ondersteuning voor twee SIMkaarten.

De Aquaris X5 is in Spanje al verkrijgbaar voor €209 en zal later dit jaar ook in Duitsland en de Verenigd Koninkrijk worden uitgebracht. Vanaf 2016 zal de smartphone in nog meer landen verkrijgbaar zijn.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.