“Lenovo Werkt Aan Smartphone Met Samsung-processor”

Samsung Exynos 8870 processorVolgens de laatste geruchten werkt de Chinese fabrikant Lenovo aan een smartphone die is voorzien van een krachtige Exynos-processor van Samsung. Deze processor is qua prestaties te vergelijken met de Snapdragon 820-processor van Qualcomm.

Als we de informatie op Weibo mogen geloven komt Lenovo in 2016 met een nieuwe high-end smartphone die is voorzien van een Exynos 8870-processor. De smartphone komt sowieso in China op de markt, maar het is nog niet bekend of de smartphone ook buiten China zal worden verkocht.

De premium-lijn van Motorola, dat in handen is van Lenovo, maakt doorgaans echter gebruik van Snapdragon-processoren van Qualcomm. Mogelijk ziet de Chinese fabrikant een voordeel in de chips van Samsung.

Samsung zal dit jaar zelf enkele high-end toestellen op de markt brengen die beschikken over een Exynos 8890-chip. Deze processor is nog net iets krachtiger dan de Exynos 8870-processor, maar beide processoren behoren tot de top. Samsung is de enige fabrikant die processoren kan fabriceren die zijn gebakken op 14 nanometer. Dergelijke processoren zijn zuiniger én effectiever.

Andere details over de smartphone zijn nog niet bekend.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.