Amerikaanse Sony Xperia Z5-toestellen Krijgen Geen Vingerafdrukscanner

Sony Xperia Z5 smartphonesIn Nederland zijn alle drie de modellen van de Xperia Z5 al beschikbaar, maar in Amerika nog niet. Vanaf volgende maand zijn de Z5 en Z5 Compact ook in Amerika beschikbaar, maar deze toestellen zijn niet voorzien van een vingerafdrukscanner.

Veel nieuwe high-end toestellen beschikken tegenwoordig over een vingerafdrukscanner als extra beveiliging, zo ook de nieuwe Xperia Z5-toestellen van Sony. Deze vingerafdrukscanner zit verwerkt in de aan/uit knop aan de zijkant van de smartphone. Verschillende Amerikaanse media melden dat zij van de Amerikaanse tak van Sony hebben gehoord dat de Z5 en Z5 Compact, die vanaf februari beschikbaar zijn voor het grote publiek, niet zullen beschikken over zo’n vingerafdrukscanner.

Naar verwachting zal de Xperia Z5 Premium ook niet over deze vingerafdrukscanner beschikken, maar het is niet bekend wanneer deze in Amerika zal worden uitgebracht.

Een reden waarom de scanner niet aanwezig is bij deze toestellen heeft Sony niet gegeven, maar op de algemene site over de Z5 Compact is niets te vinden over een vingerafdrukscanner. Ook op de productpagina van de Z5 staat niks over een ‘fingerprint sensor’. Dit is op de Nederlandse productpagina wel het geval. In de specificatielijst van de Compact wordt de sensor echter wel weer vermeldt.

We zullen nog even moeten afwachten of de berichten kloppen, want de Z5 en Z5 Compact zijn pas vanaf volgende maand verkrijgbaar in Amerika.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.