Sony Presenteert Xperia XZ En Xperia X Compact

Sony Xperia X Compact - Xperia XZDe Japanse fabrikant Sony heeft deze week tijdens de IFA-beurs in Berlijn twee nieuwe toestellen gepresenteerd voor in de Xperia X-lijn. Het gaat om de Xperia XZ en de kleine Xperia X Compact. Beide toestellen zijn voorzien van een 23 megapixel camera met verbeterde beeldstabilisatie.

De Xperia XZ beschikt over een 5,2-inch display met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels, een Snapdragon 820-processor, 3GB werkgeheugen, 32GB of 64GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 2900mAh accu, een vingerafdrukscanner, een 23 megapixel camera aan de achterkant en een 13 megapixel camera aan de voorkant. De smartphone draait op Android 6.0.1 (Marshmallow) en heeft een waterdichte behuizing (IP68). Verder is er ondersteuning aanwezig voor Quick Charge 3.0, Bluetooth v4.2 en NFC.

De kleinere Xperia X Compact beschikt over een 4,6-inch display met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, een Snapdragon 650-processor, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een vingerafdrukscanner, een 2700mAh accu, een 23 megapixel camera aan de achterkant en een 5 megapixel camera aan de voorkant. Ook de X Compact heeft ondersteuning voor Quick Charge 3.0, Bluetooth v4.2 en NFC, en draait op Android 6.0.1 (Marshmallow). Beide toestellen krijgen op een later tijdstip een update naar Android 7.0 (Nougat).

Net als de andere Xperia-toestellen van Sony komen de Xperia XZ en Xperia X Compact in verschillende kleuren op de markt. De Xperia X Compact krijgt een adviesprijs mee van 449 euro en is later deze maand al verkrijgbaar. De Xperia XZ gaat vanaf oktober over de toonbank voor 699 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.