Review Jabra Sport Pace

Jabra-Sport-Pace-Review-1Als je een draadloze oortelefoon zoekt, dan kun je prima bij Jabra terecht. Inmiddels is er al keuze uit drie uitvoeringen van de Jabra Sport-serie. In het verleden hebben we al eens de Jabra Sport Pulse en de Jabra Sport Coach mogen reviewen. Nu is de Jabra Sport Pace aan de beurt. Dit is de goedkoopste van de drie en dit is op een paar punten ook wel te merken. Toch doet deze draadloze oortelefoon qua muziekkwaliteit zeker niet onder voor zijn grotere broers.

Inhoud
Jabra-Sport-Pace-Review
In de altijd mooi ogende verpakking, is de Sport Pace mooi gepresenteerd achter een stukje doorzichtig plastic. Als we alles openen, vinden we een boekje met instructies. In een extra doosje zit de oplaad-kabel verstopt, en ook zijn er een paar extra EarGels meegeleverd in verschillende groottes.

Design
Er is altijd minimaal één ding zeer consequent bij Jabra en dat is de kwaliteit van haar producten. De gebruikte materialen en de bouw zijn beide weer dik in orde. Bij de Sport Pulse en de Coach zit er een soort hendel aan de binnenkant van je oor om de oortelefoon op z’n plek te houden. Bij de Pace is ervoor gekozen om de hendel over je oor te laten gaan. Persoonlijk vind ik de voorgangers comfortabeler zitten dan de Pace, maar de Pace zit wel steviger op z’n plek. De kans dat de oortelefoon van je oor valt is bijna nul procent. Wat mij wel iets stoorde is het feit dat het me meer moeite kost om de oortelefoon aan mijn oren de bevestigen. Dat heeft dus alles te maken met die hendel die over je oor moet, maar na een aantal keren proberen krijg je er vanzelf min of meer een handigheidje in.

Jabra-Sport-Pace-Review-2

De gebruikte materialen voelen veelal rubberachtig aan. Ook is het geheel weer lekker stevig, waardoor je ook kan voelen dat je waar krijgt voor je geld. De kabel tussen de twee oortelefoontjes is wat korter dan de Pulse en de Coach, maar hierdoor zit het geheel nog minder in de weg. Tegelijkertijd zitten de volume knoppen wat hoger, waardoor je dus wat hoger met je hand moet reiken om de Jabra Sport Pace te bedienen.

Op het linker-oortje zit een ingang voor de oplaad-kabel. Deze is afgedekt met een rubberen klepje. Zo komt er dus niet makkelijk troep in deze ingang. Ook zit er op het linker-oortje een sport-knop. Hiermee kun je een workout starten in de speciale Sport app. Met deze gratis app kun je allerlei workout-sessies samenstellen en starten.

Jabra-Sport-Pace-Review-5

De Sport Pace is ook nog IP54 beschermd. Dit houdt in dat de Sport Pace schok-, zweet-, en weerbestendig is. Zo kun je je echt concentreren op je workout. Een leuk extraatje is dat de kabel reflecteert. Onze versie is blauw, maar er is ook een rode en een gele versie. Deze kleur loopt over in de hendels die over je oor zitten. Zo zit de reflecterende functie dus in het hele design verwerkt en val je beter op tijdens het rennen.

Geluid
De geluidsproductie is het tweede ding wat bij Jabra-producten altijd zeer goed is. Ook bij de Jabra Sport Pace is zowel de kwaliteit van het geluid, als het volume erg fijn. De Pace kan lekker hard, dus als je veel buiten traint dan hoef je niet bang te zijn dat je muziek wegvalt in allerlei omgevingsgeluiden. Bovendien zit er ook een redelijke bass in. Houdt er echter rekening mee dat je hier te maken hebt met zeer kleine speakers. De bass kan dus altijd beter.

Jabra-Sport-Pace-Review-3

Ik heb voor de grap het volume vol open gezet, en vond dat de muziek behoorlijk te keer ging. Naar mijn smaak niet aangenaam. De muziek blijft echter wel helder en gaat absoluut niet kraken. Hou je dus van lekker hard, dan kun je het volume in elk geval flink open zetten en genieten van je favoriete muziek.

Batterij en accessoires
Wat ik altijd belangrijk vind bij draadloze speakers en oortelefoontjes, is dat de batterij het zo lang mogelijk uithoudt. Nu is het tegenwoordig vrij normaal om 8 uur speeltijd te hebben bij draadloze speakers. Helaas kan dat niet gezegd worden van de oortelefoontjes. Net als de Sport Pulse en de Sport Coach, komt ook de Sport Pace niet verder dan 5 uur. Nu vermoed ik dat de meeste mensen niet zó lang trainen, dus zou de batterijduur voldoende moeten zijn. Je kunt ze uiteraard ook gewoon gebruiken tijdens je werk of gewoon thuis om andere niet te storen. Dan wil 5 uur misschien wat aan de korte kant zijn.

Jabra-Sport-Pace-Review-4

Ook de stand-by tijd is niet heel indrukwekkend. Sterker nog; de stand-by tijd is, vergeleken met de Pulse en de Coach, gehalveerd. Waar de grotere broertjes nog 10 dagen stand-by tijd hadden, heeft de Pace slechts 5 dagen. Denk er dus goed om dat je de batterij volledig hebt opgeladen, voordat je op pad gaat.

Wat ik ook jammer vind is het gemis van een opbergetuitje. Nu is de Jabra Sport Pace dankzij het design ook wat lastig in zo’n klein etuitje op te bergen, maar het was wel aardig geweest van Jabra om er eentje mee te leveren. Het verklaard in elk geval de lagere prijs ten opzichte van de andere oortelefoontjes in de Sport-serie. Er zijn nog wel extra EarGels meegeleverd, zodat je de juiste pasvorm kan kiezen. Toch had ook hier iets meer meegeleverd mogen worden, voor iets meer keuze.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De Jabra Sport Pace is opnieuw een zeer goed product van Jabra. Zoals gebruikelijk is de bouwkwaliteit helemaal top en is ook de geluidproductie dik in orde. Maar zoals al eerder vermeld, voelt de Pace op sommige punten wat goedkoper aan dan z’n voorgangers. Zo zitten er geen speciale sensoren op dit apparaatje en zijn de meegeleverde accessoires wat karig. Als unieke eigenschap ten opzichte van de Pulse en de Coach, heeft de Pace een reflecterende functie in de kabel ingebouwd, zodat je extra opvalt. Hecht je de meeste waarde aan een goede bouw en mooi geluid? Dan heb je met de Jabra Sport Pace absoluut waar voor je geld.

Voordelen
–    de goedkoopste in de Sport-serie
–    bouwkwaliteit is goed voor elkaar
–    geluidskwaliteit is top
–    met het reflecterende design val je extra op
–    zit goed om de oren geklemd
–    zweet-, en weerbestendig

Nadelen
–    geen bijzondere sensoren
–    wat karig op de accessoires
–    lastig in te brengen in oren

Prijs: €99,- bij Jabra

Meer info: Jabra Sport Pace

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.