Huawei Start Uitrol Android 6.0 Marshmallow Voor Huawei P8 Lite

Huawei P8 LiteDe Chinese fabrikant Huawei is begonnen met de uitrol van Android 6.0 (Marshmallow) voor de Huawei P8 Lite. Deze update brengt onder andere Doze en Google Now on Tap met zich mee.

Het heeft even geduurd, maar eigenaren van de P8 Lite kunnen nu eindelijk de Android 6.0-update binnenhalen. De update kwam eerder al naar de Huawei P8, maar de fabrikant maakte geen datum bekend voor de uitrol van Marshmallow voor de Lite-uitvoering.

Android 6.0 is een belangrijke update met enkele handige nieuwe functies. Zo moet de energiebesparende Doze-functie ervoor zorgen dat de accu van je smartphone langer meegaat op één acculading. Een andere nieuwe functie is Google Now on Tap, waarmee je informatie kan opvragen op basis van wat er op jouw scherm gebeurd. Hiervoor moet de taal van je toestel wel zijn ingesteld op Engels. Als laatste zijn er zoals bij elke grote Android-update enkele bugfixes en stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd. Gebruikers die de update al binnen hebben ervaren een flinke vooruitgang qua snelheid en accuduur.

De Android 6.0-update wordt nog niet via OTA “Over-The-Air” uitgerold. Je zult de update dus handmatig moeten installeren, of nog even moeten wachten op de OTA-uitrol. Wil je de update nu installeren dan kan je naar de website van Huawei gaan om de update te downloaden. Pak vervolgens het gecomprimeerde bestand uit en zet de map ‘dload’ op je geheugenkaartje of interne opslaggeheugen van de smartphone. Restart je toestel, ga naar instellingen -> updater -> lokale update. De installatie van de update kan even duren, dus zorg er voor dat de accu van je toestel vol is.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.