LG G5 SE Officieel Geïntroduceerd

LG G5De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft de LG G5 SE officieel aangekondigd. Deze aangepaste variant van LG’s nieuwste vlaggenschip is iets minder krachtig en heeft geen 4G-ondersteuning.

De LG G5 SE ziet er qua uiterlijk en formaat precies het zelfde uit als de ‘normale’ LG G5. Zo heeft de smartphone een zelfde 5,3-inch scherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Toch zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd, maar dit is wel een ‘downgrade’. Zo heeft LG besloten om geen ondersteuning voor 4G toe te voegen, iets dat voor een smartphones van deze tijd een opmerkelijke beslissing is.

De SE-uitvoering heeft ook een andere processor, namelijk de Snapdragon 652 van Qualcomm. De huidige LG G5 heeft een Snapdragon 820-chipset. Als laatste heeft LG ‘slechts’ 3GB werkgeheugen toegevoegd, inplaats van 4GB.

Het is niet bekend of de LG G5 SE ook naar de Benelux komt, maar vanwege het ontbreken van 4G-ondersteuning is het goed mogelijk dat de smartphone daarom ook niet in landen als Nederland en België zal worden uitgebracht. De LG G5 SE is tot nu toe ook alleen op Russisch sprekende websites van LG geplaatst. Mogelijk is op deze markt meer vraag naar een dergelijk toestel.

Wel is de smartphone weer van de website gehaald, dus mogelijk was de LG G5 SE iets te vroeg aangekondigd.

via [nieuwemobiel]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.