“Huawei Komt Dit Jaar Met Een Nexus-toestel”

Google-Nexus-6PVolgens een woordvoerder van Huawei zal de Chinese fabrikant nog dit jaar een Nexus-toestel uitbrengen. Dit is opmerkelijk aangezien eerdere geruchten spreken over twee nieuwe Nexus-smartphones die door de Taiwanese fabrikant HTC zullen worden gemaakt.

Google heeft vorig jaar samen met Huawei de high-end Nexus 6P uitgebracht. De samenwerking tussen beide bedrijven is goed verlopen, waardoor we in de toekomst mogelijk opnieuw een Nexus-toestel van Huawei kunnen verwachten. Uitspraken van een Huawei-manager wijzen erop dat deze opvolger al dit jaar op de markt zal verschijnen. Tijdens de Zuid-Afrikaanse onthulling van de Huawei Nexus 6P beweerde Charlene Munilall, general manager voor de Huawei Consumer Business Group, namelijk dat de fabrikant dit jaar nog een Nexus-toestel zal uitbrengen.

Oh ja, we doen dit jaar trouwens nog een Nexus.

Deze opmerking is opvallend, aangezien HTC volgens de geruchten dit jaar zowel een 5-inch als een 5.5-inch Nexus-toestel voor Google zal ontwikkelen. Google brengt doorgaans maar twee Nexus-smartphones op de markt, waardoor een smartphone van Huawei zeer onwaarschijnlijk lijkt. Mogelijk komt Huawei dit jaar met een Nexus-tablet?

Het is ook mogelijk dat de woorden van Charlene Munilall uit de context gehaald zijn. De manager sprak daar namelijk over de import van de Nexus 6P naar de Zuid-Afrikaanse markt. Mogelijk heeft ze het simpelweg over de Huawei 6P, die daar nu pas op deze markt zal worden uitgebracht.

We zullen de komende maanden de geruchten en berichten goed in de gaten houden om te zien of zowel HTC als Huawei dit jaar met nieuwe Nexus-toestellen komen of niet.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

2 Reacties

  1. Axel schreef:

    Hoezo brengt Google doorgaans maar twee nexus-smartphones op de markt? Dat is maar één keer gebeurd, namelijk met de 5X en de 6P. Daarvoor kwamen ze met één tegelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.