Huawei Mate 20 Pro Krijgt Geen Android Q-update?

Huawei-Mate-20-ProHuawei heeft de Huawei Mate 20 Pro teruggetrokken uit Google’s bètaprogramma voor Android 10 Q. Dit zou kunnen betekenen dat de Huawei Mate 20 Pro geen Android Q-update ontvangt.

Nadat de Amerikaanse overheid de Chinese fabrikant Huawei op een zwarte lijst heeft gezet mogen Amerikaanse bedrijven nog slechts beperkt zaken doen met Huawei. Het gevolg hiervan is dat Google geen Android-licenties meer mag geven en dat bedrijven zoals Intel, Qualcomm en ARM geen hardware meer leveren. De maatregel is intussen wel verzacht, waardoor Android-producten van Huawei in ieder geval nog drie maanden ondersteuning krijgen, maar het is nog onduidelijk wat we na augustus kunnen verwachten.

Nu blijkt dat Huawei de Mate 20 Pro, de vlaggenschip-smartphone van vorig jaar, uit het bètaprogramma van Android Q heeft gehaald. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen hiervan zijn voor gebruikers van de smartphone, maar gebruikers moeten rekening houden met de mogelijkheid dat de smartphone geen update meer ontvangt.

We kunnen nog niet zeggen of dit het einde is van Android-updates voor Huawei-smartphones, maar de versoepelde regeling is vanaf augustus niet meer van kracht. Als de VS en China voor die tijd geen oplossing vinden kan dit inderdaad het einde betekenen van Android-updates voor Huawei-smartphones.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.