Samsung Galaxy S8 Krijgt 5,5-inch 4K-scherm Voor Virtual Reality

Samsung Galaxy S7De Samsung Galaxy S7 is nog maar kort verkrijgbaar, maar geruchten over de opvolger duiken nu al op. Volgens de laatste berichten krijgen de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Edge namelijk een 5,5-inch display met een 4K-resolutie. Deze resolutie zou nodig zijn voor de optimale virtual reality ervaring.

De laatste jaren zijn opvolgers van high-end smartphones een stukje minder indrukwekkend als in de begin jaren van de smartphonemarkt. Voorheen was er veel innovatie met steeds weer nieuwe functies, maar hier lijkt langzaam een einde aan te komen.

De high-end toestellen van Samsung zijn al voorzien van de beste specificaties, waardoor er weinig ruimte is voor meer. Samsung onderscheid zich wel met een gebogen scherm op de Edge-toestellen en ook werkt de fabrikant aan vouwbare schermen voor toekomstige smartphones. De opvolger van de Galaxy S7 moet natuurlijk ook iets nieuws krijgen en dat is volgens de geruchten een 5,5-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 3840 x 2160 pixels.

Consumenten zullen bij normaal gebruik geen verschil zien tussen het Quad HD-scherm op de Galaxy S7 en het 4K-scherm op de Galaxy S8 en Galaxy S8 Edge. In combinatie met een VR-bril is een hogere resolutie echter wel belangrijk. Het scherm zit dan namelijk heel dicht op je ogen. Ook moeten beelden voor ieder oog afzonderlijk worden berekend, waardoor de resolutie van het scherm als het ware wordt gehalveerd. Hierdoor zijn pixels op een Quad HD-scherm in virtual reality wel zichtbaar. Een 4K-scherm moet dit “probleem” verhelpen.

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.