Samsung Legt Focus Met Galaxy S8 Op Virtual Reality

samsung-galaxy-s8 mockupVolgens jaar zal de Zuid-Koreaanse fabrikant de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Edge introduceren. Intern staat de smartphone bekend onder de naam Project Dream en hierover is nu de eerste informatie gelekt.

De huidige Quad HD-resolutie met 2560 x 1440 pixels lijkt bij normaal gebruik super scherp, maar nadat een smartphone wordt geplaatst in een virtual reality bril worden het aantal pixels gehalveerd, omdat de content voor beide ogen afzonderlijk moet worden berekend. Ook zitten je ogen veel dichter op het scherm, waardoor pixels wel degelijk zichtbaar zijn. Daarom heeft Samsung speciaal voor Project Dream een nieuw amoledscherm ontwikkeld met een 4k-resolutie van 3840 x 2160 pixels. Dit scherm is beter geschikt voor virtual reality toepassingen.

De Galaxy S8 is niet de eerste smartphone die een 4K-scherm krijgt. Zo introduceerde Sony eerder al de Xperia Z5 Premium met een 4K-resolutie. Deze resolutie werd echter alleen gebruikt bij het tonen van foto’s en video’s, omdat de hardware van de smartphone niet krachtig genoeg is om Android vloeiend weer te geven in deze hogere resolutie. De Galaxy S8 is dat hoogstwaarschijnlijk wel. De smartphone zal naar verwachting namelijk draaien op de Snapdragon 830-soc van Qualcomm die zal worden geproduceerd met een 10nm FinFET-procedé. Dit zorgt voor snellere prestaties en een lagere energieverbruik.

Samsung zal de Galaxy S8 vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2017 presenteren, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.