BlackBerry Stopt Met Maken Van Smartphones

BlackBerry_PrivBlackBerry Topman John Chen heeft deze week aangekondigd dat het Canadese bedrijf stopt met het ontwikkeling van mobiele telefoons. Er komen nog wel toestellen op de markt met het BlackBerry-logo, maar deze zullen niet door BlackBerry zelf worden gemaakt.

BlackBerry was ooit een dominerende smartphonefabrikant, maar het bedrijf moet de afgelopen jaren alles geven om te overleven. Sinds 2010 gaat het bergafwaarts en zelfs na de lancering van enkele interessante Android-smartphones kon BlackBerry de concurrentie van de nieuwe marktleiders niet aan.

Topman John Chen heeft eerder dit jaar aangegeven eerst te willen kijken of de smartphonetak weer winst kan maken. Op basis hiervan zullen beslissingen worden gemaakt. Nu blijkt dat een winstgevende smartphonetak niet gaat lukken wil BlackBerry zich volledig gaan richten op het maken van software.

Er zullen nog wel smartphones op de markt verschijnen met het BlackBerry-logo, maar deze zullen door een andere fabrikant worden gemaakt. Onder andere een Indonesische fabrikant zal smartphones op de markt brengen met een BlackBerry-logo. In dit land is BlackBerry Messenger met 55 miljoen gebruikers populairder dan Facebook, Whatsapp, WeChat of Line.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.