Huawei Gaat Mogelijk Android Wear Omruilen Voor Tizen

Samsung-Gear-S3Volgens de laatste geruchten zou de Chinese fabrikant Huawei in gesprek zijn met de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung om Tizen OS te gebruiken voor smartwatches. Huawei zou interesse hebben omdat het bedrijf weinig medewerking van Google krijgen om Android Wear naar eigen smaak aan te passen. Samsung zou hier wel voor openstaan.

Volgens de Zuid-Koreaanse krant Korea Herald zullen Huawei en Samsung samenwerken om het Tizen OS-besturingssysteem aan te passen aan de behoeften van Huawei. Tizen is onder andere aanwezig op de Gear S-smartwatch van Samsung.

Huawei lanceerde ongeveer een jaar geleden de eerste smartwatch van het bedrijf, de Huawei Watch. Later heeft Huawei echter aangegeven niet van plan te zijn om snel een nieuwe smartwatch met Android Wear uit te brengen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de regels van Google. In tegenstelling tot het Android-besturingssysteem voor smartphones en tablets mogen fabrikanten namelijk weinig aanpassingen doen aan de interface en functies van Android Wear.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.