“HTC Verkoopt In 2016 Slechts 1 Miljoen HTC 10-toestellen”

HTC-10-LifestyleWe schrijven regelmatig over de moeilijke tijden voor HTC en het lijkt alsmaar slechter te gaan met de Taiwanese fabrikant. Een analist heeft namelijk berekend dat HTC dit jaar slechts 13 miljoen smartphones zal verkopen. 5 miljoenen minder dan vorig jaar.

Volgens analist Avril Wu moet een merk minstens 40 miljoen toestellen verkopen om een plek in de top 10 meest succesvolle fabrikanten te veroveren. Dit lijkt voor HTC een onmogelijke missie, aangezien de nieuwste toestellen van de fabrikant het niet goed doen. HTC’s flagship-smartphone, de HTC 10, zal volgens Wu dit jaar met moeite 1 miljoen keer worden verkocht.

Vooral sterke concurrentie van Chinese fabrikanten zijn het probleem. Merken als Huawei, Xiaomi, OPPO en Lenovo groeien snel en verkopen smartphones voor veel minder geld dan HTC. ASUS, een andere Taiwanese fabrikant doet het juist wel beter dan vorig jaar. Zo verkocht ASUS in 2015 nog 16 miljoen toestellen, maar zal het bedrijf dit jaar naar verwachting 21.5 miljoen toestellen verkopen.

In totaal zal HTC naar ongeveer 13 miljoen toestellen verkopen. In deze berekening is al rekening gehouden met de productie van de twee nieuwe HTC toestellen waar de fabrikant dit jaar verantwoordelijk voor is.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.