LG G5 Krijgt In November Update Naar Android 7.0 (Nougat)

lg g5De Australische provider Telstra test momenteel de nieuwe Nougat-update voor de LG G5 en verwacht deze in november uit te rollen. Naar verwachting zullen LG G5-toestellen in de rest van de wereld volgende maand ook de Nougat-update binnenkrijgen.

Als LG inderdaad volgende maand de Nougat-update zal uitrollen, dan is de Zuid-Koreaanse fabrikant de eerste fabrikant “na Google” die deze update beschikbaar maakt. Deze update brengt onder andere nieuwe emoji’s en notificaties met zich mee. Ook komt Nougat met een splitscreen-functie, waarmee twee applicaties naast elkaar kunnen worden gedraaid.

Specificaties
De LG G5 beschikt over een 5,3-inch display met een resolutie van 2560×1440 pixels, een Snapdragon 820-processor, 4GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 16 megapixel camera aan de achterkant, een 8 megapixel camera aan de voorkant, een 2800mAh verwisselbare accu en een USB C-poort. Ook heeft LG extra zijn best gedaan om de smartphone te voorzien van extra zuivere geluidskwaliteit.

Wat de LG G5 vooral interessant maakt is de verwisselbare accu en de Magic Slot. Dankzij deze aansluiting is het mogelijk om de smartphone uit te breiden met hardware-modules. Zo kan je de LG G5 voorzien van een betere camera en een extra accu dankzij de LG Cam Plus-module. Ook kan je met de Hi-Fi Plus-module ondersteuning voor 32-bit 384KHz high-definition audio toevoegen.

Special Edition
In Nederland heeft LG onlangs de LG G5 Special Edition uitgebracht. Het is niet bekend of deze uitvoering van de LG G5 ook al in november een update naar Nougat zal ontvangen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.