Deze Huawei-toestellen Krijgen Nougat-update

Huawei-P9-LeicaDe Chinese fabrikant Huawei is begonnen met de bètatest van Android 7.0 (Nougat) voor de P9 en de Mate 8, die Huawei begin 2017 naar iedereen zal uitrollen. De fabrikant heeft ook bekendgemaakt welke andere toestellen de Nougat-update zullen ontvangen.

Afgelopen week is Huawei begonnen met de uitrol van Android 7.0 naar bètatesters met een Huawei P9 en Huawei Mate 8. De uiteindelijke versie zal in het eerste kwartaal van 2017 voor alle P9 en Mate 8-toestellen beschikbaar zijn.

Nadat de twee vlaggenschepen van Huawei de update binnen hebben zal Android 7.0 met de EMUI 5.0-schil ook naar andere toestellen worden uitgerold. Huawei geeft aan dat enkele weken later de Huawei P9 Plus, Huawei P9 Lite, Huawei Nova en de Huawei Nova Plus een update zullen ontvangen naar Nougat. Het is nog onduidelijk wanneer de update naar de Honor 8 komt.

In de update zijn onder andere de notificaties aangepast. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om rechtstreeks vanuit een notificatie te reageren op een chatbericht. Verder is het mogelijk om met “split-screen” meerdere apps naast elkaar te draaien, moeten apps sneller reageren en moet de accu een stuk langer meegaan.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.