Samsung Galaxy S3 Krijgt Android 7.1 (Nougat)

samsung-galaxy-s3De Samsung Galaxy S3 is gelanceerd in 2012, waardoor Samsung al lang geen Android-updates meer uitbrengt voor de smartphone. Toch is het dankzij CyanogenMod 14.1 nu mogelijk om Android 7.1 (Nougat) op de Galaxy S3 te installeren.

De Galaxy S3 was in 2012 erg populair maar krijgt vijf jaar later geen updates meer. De community denkt daar echter anders over, aangezien nu een update naar de nieuwste versie van Android beschikbaar is. Dankzij CyanogenMod 14.1 is Android 7.1 beschikbaar voor de vijf jaar oude smartphone. De eerste nightly build is beschikbaar op deze pagina.

CyanogenMod maakt regelmatig nieuwe versies van Android beschikbaar voor toestellen die van de fabrikant zelf geen updates meer ontvangen. Zo lanceerde CyanogenMod eerder ook al een Android 6.0 (Marshmallow)-update voor de Galaxy S3.

Momenteel is er alleen nog maar een nightly build van CyanogenMod 14.1 beschikbaar voor de Galaxy S3. Deze builds worden elke nacht automatisch gegenereerd en bevatten de wijzigingen van de dag daarvoor. Hierdoor is het goed mogelijk dat deze ROMs nog niet helemaal soepel draaien.

CyanogenMod zal Android 7.1 (Nougat) later naar nog meer toestellen uitrollen via een CyanogenMod 14.1 ROM. Onder andere de Moto X (2014) en een aantal Oppo-smartphones staan op de planning. 

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.