Huawei P10-toestellen Maken Gebruik Van Verschillende Geheugenchips

Huawei-P10Ben je van plan om een Huawei P10 te kopen, denk dan nog eens goed na. Huawei voorziet de P10-toestellen namelijk van willekeurig verschillende type geheugenchips. Hierdoor kan het geheugen in de ene Huawei P10 wel twee keer zo snel zijn als in de andere Huawei P10.

Huawei CEO Richard Yu heeft bevestigd dat vanwege leveringsproblemen van de UFS 2.0 en UFS 2.1 geheugenchips, niet alle Huawei P10-toestellen zijn uitgerust met deze nieuwe geheugenchips. De fabrikant heeft inplaats daarvan een gedeelte van de toestellen uitgerust met eMMC 5.1 geheugenchips. Deze chips zijn echter twee keer minder snel in opslag dan de UFS 2.0 en UFS 2.1 geheugenchips.

Volgens Huawei merken gebruikers in de praktijk niks van het verschil tussen de twee chips. Huawei zegt dat beide configuraties voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Huawei.

Het besluit van Huawei klinkt misschien als bedrog, maar dat is het eigenlijk niet. Smartphonefabrikanten geven bij de specificaties van een toestel namelijk niet aan wat voor type geheugenchip er in de smartphone zit. Feitelijk gezien heeft Huawei dan ook geen onjuiste informatie gegeven.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.