ARM Introduceert Mobiele Chip Voor Kunstmatige Intelligentie

ARM-Cortex-A75ARM heeft vlak voor de Taiwanese chipbeurs Computex de Cortex-A75 aangekondigd. Deze mobiele chip is speciaal ontworpen om kunstmatige intelligentie (AI) met machine learning te ondersteunen op smartphones en tablets. 

Smartphonefabrikanten gebruiken de chiparchitectuur van ARM vaak voor de processoren in mobiele apparaten. Hierdoor heeft de nieuwe onthulling invloed op de populairste smartphones van dit moment. Zo is de Cortex-A75 volgens ARM 22 procent sneller dan zijn voorganger, de Cortex-A73. In een benchmarktest haalt de A75 een 34 procent hogere score dan de eerdere chip.

Met machine learning probeert een machine te leren op basis van eerdere handelingen van de gebruiker. Hoe meer specifieke situaties zich voordoen hoe slimmer de software zal worden. Zo is het onder andere mogelijk om te raden wat je volgende handeling zal zijn.

De kunstmatige intelligentie kan een grote rol gaan spelen in virtual reality en augmented reality. Zowel Google als Apple werken momenteel hard aan augmented reality. Zo heeft Google al een platform voor AR-telefoons op Android, genaamd Project Tango.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.