Qualcomm Introduceert Krachtige Snapdragon 710-soc Voor Mid-range Smartphones

Qualcomm-SnapdragonQualcomm heeft een nieuwe chipset geïntroduceerd. De zogeheten Snapdragon 710 hoort thuis tussen de 600-serie en de 800-serie, en zal worden gebruikt in krachtigere mid-range smartphones.

De nieuwe 700-serie is een geval apart. Is het nou een goedkopere high-end chipset of juist een krachtige mid-range chipset. De Snapdragon 710 is voorzien van minder krachtige cpu-kernen, een kleinere gpu en een bescheidener modem dan de 650-/660-serie. Qua features beschikt de Snapdragon 710 echter over elke feature die je op een Snapdragon 845 vindt. Zo maakt de nieuwe chipset gebruik van de nieuwste cpu- en gpu-architecturen, LTE met 4×4 MIMO, een AI-processor met ondersteuning voor alle moderne frameworks en een processor dat is geproduceerd op het zuinig 10nm-proces.

De Snapdragon 710 is dus een zuinige chipset met alle features die je nodig hebt. Toch is de processor minder geschikt voor zware games of het editen van video’s dan de Snapdragon 845-processor. Normale smartphone-gebruikers zullen het verschil tussen beide chipsets waarschijnlijk nauwelijks merken, wat de Snapdragon 710 dus erg interessant maakt. Helemaal aangezien de smartphones met een Snapdragon 710-chipset een aantrekkelijkere adviesprijs meekrijgen dan smartphones met een chipset uit de 800-serie.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.