Ontwikkelaars Ontwikkelen Oplossing Voor “Bootloop” Huawei Nexus 6P

Google-Nexus-6POntwikkelaars van het ontwikkelaarsforum XDA Developers hebben een oplossing gevonden voor de “bootloop”-problemen van de Huawei Nexus 6P. Een ‘bootloop’ is een probleem waarbij een toestel zichzelf constant opnieuw opstart. Google heeft hiervoor nog steeds geen oplossing uitgebracht, waardoor ontwikkelaars zelf aan de slag zijn gegaan om een oplossing te ontwikkelen.

De Nexus 6P blijkt geen perfecte smartphone te zijn. Gebruikers hebben sinds de lancering in 2015 al over veel verschillende problemen geklaagd. Eén van de grootste problemen is de zogeheten bootloop-bug, waarbij toestellen zichzelf opnieuw blijven opstarten. In Amerika loopt zelfs een massaclaim tegen Google en Huawei vanwege dit probleem.

Ondanks dat het probleem 6 maanden geleden al bekend was, heeft Google nog steeds geen oplossing beschikbaar gesteld. De enige oplossing op dit moment is het vervangen van het toestel door een nieuw exemplaar. Dit is echter alleen mogelijk als de garantie nog geldig is.

Voor de groep mensen waarbij de garantie is verlopen hebben ontwikkelaars van het XDA Developers forum nu een oplossing ontwikkeld. De oplossing is om een gedeelte van de Qualcomm Snapdragon 810-processor uit te schakelen. De Snapdragon 810 bestaat uit een snelle quad-core processor en een energiezuinige quad-core processor. De “oplossing” is om de snelle quad-core processor uit te schakelen.

Uiteraard zullen gebruikers merken dat hun toestel een stuk trager is dan voorheen, maar in ieder geval is de Nexus 6P weer bruikbaar. Heb je een Nexus 6P met een bootloop-probleem en wil je de oplossing van het XDA forum toepassen, dan kun je deze stappen volgen.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.