NetFlix Is Best Verdienende App

netflix-logoUit een onderzoek van Sensor Tower blijkt dat Netflix veruit de best verdienende app in de Play Store en App Store is. In het afgelopen kwartaal zou de omzet zijn gegroeid naar 153 miljoen dollar. Een jaar gelende lag de omzet met 46 miljoen dollar een stuk lager.

Volgen het onderzoek zijn er in het afgelopen kwartaal 13,3 miljoen apps gedownload, die gezamenlijk een omzet genereerden van 2,43 miljard dollar. Dit is 56 procent meer dan een jaar geleden. De Apple App Store was goed voor een omzet van 1,9 miljard dollar, terwijl Google Play Store 506 miljoen dollar genereerde. Sensor Tower heeft voor deze cijfers alleen gekeken naar apps, niet naar games.

Q2 2017 omzet Play Store App Store

WhatsApp was net als in het eerste kwartaal de meest gedownloade app. Gevolgd door Facebook, Messenger, Instagram, Snapchat en YouTube.

Q2 2017 Meest Gedownloade apps

Games zijn verantwoordelijk voor de meeste omzet in de app winkels. In de Google Play Store zijn games verantwoordelijk voor maar liefst 88 procent van de omzet. In de Apple App Store is dat 77 procent.

via [emerce]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.