Huawei, Lenovo en Xiaomi Installeren Malware Op Smartphones

Android MalwareUit een onderzoek van beveiligingsbedrijf G Data blijkt dat drie verschillende Chinese smartphonefabrikanten malware meeleveren op de smartphones. Het gaat om de merken Huawei, Lenovo en Xiaomi.

In totaal zouden 26 toestellen malware hebben voorgeïnstalleerd. Wij in Europa hoeven ons niet zoveel zorgen te maken, omdat slechts één van deze smartphones in Europa wordt verkocht. Het gaat om de Huawei Ascend G510.

Volgens G Data is de malware in staat om advertenties te tonen, de camera en microfoon in te schakelen en zelfs extra software te installeren zonder dat de gebruiker hier iets van merkt. G Data heeft contact opgenomen met de fabrikanten van de geïnfecteerde toestellen.

“Uiteraard hebben wij, waar mogelijk, contact gehad met de fabrikanten van de geïnfecteerde modellen. Deze geven aan hun handelsketens door te lichten en hun procedures veiliger in te richten. Eigenaars van smartphones blijven er vooralsnog verstandig aan doen om hun toestel met een malwarescanner te controleren op de aanwezigheid van malware.”

Volgens G Data komt de Malware meestal op een toestel doordat er een onbetrouwbare wederverkoper zit in de keten van fabriek naar consumenten.

UPDATE: Lenovo heeft in een statement laten weten dat de malware die is ontdekt op de Lenovo S860 slechts op één toestel aanwezig was en waarschijnlijk door een derde partij op de smartphone is gezet.

“The Lenovo S860 device G DATA analyzed came from a single phone purchased from a third party marketplace and this is the only such occurrence we have been made aware of. We always recommend customers transact with authorized distribution channels and only accept merchandise that comes in an official box with original factory seals when making a purchase.”

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.