Yota Devices Introduceert YotaPhone 3

YotaPhone-3De Russische fabrikant Yota Devices heeft zojuist de derde versie van de YotaPhone aangekondigd. De YotaPhone 3 beschikt net als zijn voorgangers over twee schermen, een 5,5-inch AMOLED-scherm aan de voorkant en een 5,2-inch e-ink scherm aan de achterkant. Het e-ink scherm is interessant omdat deze een stuk minder energie verbruikt.

Ondanks het zeer unieke concept zijn de smartphones van Yota Devices nooit een groot succes geworden. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de te hoge adviesprijs voor de smartphones. Het bedrijf heeft daarom besloten om de YotaPhone 3 een veel lagere adviesprijs mee te geven dan zijn voorganger. Zo ging de YotaPhone 2 bij de introductie over de toonbank voor ongeveer 750 euro, terwijl de YotaPhone 3 nu een adviesprijs meekrijgt van ongeveer 400 euro.

De YotaPhone 3 beschikt over een 5,5-inch AMOLED-scherm met een Full HD-resolutie, een 5,2-inch e-ink-scherm met een HD-resolutie, een Snapdragon 625-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB of 128GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 13 megapixel camera aan de achterkant, een 12 megapixel camera aan de voorkant, een vingerafdrukscanner, een 3.300 mAh accu en een USB-C aansluiting. De smartphone draait op Android 7.1.1 (Nougat).

Yota-3

De YotaPhone 3 is vanaf 18 september verkrijgbaar in Rusland en China. Het is nog onbekend of de smartphone ook in Europa op de markt zal verschijnen.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.