“Motorola Werkt Aan Android One-smartphone”

Android-OneVolgens de laatste geruchten werkt Motorola aan een Android One-smartphone. Een Android One-toestel draait op stock-Android en krijgt als eerste de nieuwste software-updates.

Google heeft in het verleden een Android One-programma opgestart waarbij relatief goedkope smartphone worden uitgerust met stock-Android. Deze toestellen worden niet voorzien van een grafische schil of extra software en kunnen daardoor direct door Google worden voorzien van de nieuwste Android-updates. Android One-toestellen krijgen vrijwel tegelijk met de Nexus- en Pixel-toestellen de nieuwste versies van Android.

Er zijn al verschillende fabrikanten die een Android One-toestellen hebben geïntroduceerd. Zo introduceerde Xiaomi onlangs de Mi A1. Volgens de bekende tech-lekker Evan Blass werkt Motorola ook aan een Android One-smartphone. Hij plaatste op Twitter een foto van een Motorola-toestel met aan de achterkant een Android One-logo. Het lijkt te gaan om een Android One-uitvoering van de Moto X4.

Moto X4 Android One

Google en Motorola hebben zelf nog niks officieel bekendgemaakt, dus het gaat voorlopig nog om een gerucht. Zodra er meer informatie beschikbaar is zullen wij dat hier melden.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.