Xiaomi Introduceert Redmi Y1 En Start Uitrol MIUI 9

MIUI 9Xiaomi heeft in India een nieuwe smartphone uitgebracht, onder de naam Redmi Y1. De Redmi Y1 is een budget-toestel voor opkomende markten. De Chinese fabrikant is ook begonnen met de uitrol van MIUI 9, de software schil van Xiaomi.

Redmi Y1
De Redmi Y1 is een budget-toestel die voor omgerekend ongeveer 120 euro over de toonbank moet gaan. Hiervoor krijg je een 5,5-inch smartphone met een HD-resolutie, een Snapdragon 435-processor, 3GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 13 megapixel camera aan de achterkant, een 16 megapixel camera met flitser aan de voorkant en een 3080 mAh accu. Er komt ook een goedkopere uitvoering met 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte op de markt.

Xiaomi Redmi Y1

MIUI 9
De Redmi Y1 is vanaf 8 december verkrijgbaar en draait uit de doos op MIUI 9, de nieuwste versie van Xiaomi’s eigen Android-schil. Xiaomi is gisteren gestart met de uitrol van MIUI 9 naar alle gebruikers. De nieuwe versie van MIUI moet zuiniger en sneller zijn dan de eerdere versies van de schil.

Verder zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd zoals Mi Drop, een functie waarmee je zeer snel bestanden van het ene naar het andere toestel kan sturen, en de multitasking-functie splitscreen. Ook zijn de foto en video-app vernieuwd en heeft MUIU 9 de beschikking over een App Vault.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.