“Volgende Sony Smartphone Krijgt Geen Koptelefoonaansluiting”

sonyUit gelekte documenten van de Amerikaanse keuringsinstantie FCC blijkt dat Sony de koptelefoonaansluiting op de volgende smartphone gaat schrappen. Hiermee volgt Sony fabrikanten als Apple, Huawei en HTC op.

Volgens de documenten heeft Sony’s volgende smartphone, met codenaam ‘PY7-21831A’, alleen een usb-c-aansluiting. De vertrouwde 3.5mm koptelefoonaansluiting vervalt. De usb-poort aan de onderkant wordt dus zowel gebruikt voor de voor audio als voor het opladen. Uit de onderstaande afbeelding kunnen we opmaken dat Sony mogelijk een dongle meelevert, zodat het alsnog mogelijk is om de smartphone op te laden terwijl je naar muziek luistert.

sony PY7-21831A’

Mochten de gegevens kloppen dan is het de eerste Sony-smartphone zonder 3.5mm koptelefoonaansluiting. Deze koptelefoonaansluiting is echter iets waar veel gebruikers nog steeds veel belang bij hebben. Dit is bijvoorbeeld één van de redenen dat consumenten kiezen voor een Samsung-smartphone, omdat Samsung deze aansluiting nog gewoon gebruikt.

Volgens de documenten is de ‘PY7-21831A’ 152,8 millimeter lang en 72,4 millimeter breed. Het scherm is 5,7-inch groot. Overige specificaties ontbreken nog, maar we verwachten dat Sony eind februari tijdens de MWC nieuwe vlaggenschip-smartphones zal presenteren. Mogelijk krijgen we dan ook meer te weten over de smartphone met toestelnummer ‘PY7-21831A’.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.