Android 8.0 (Oreo) Update Voor Samsung Galaxy S7 Tijdelijk Stopgezet

samsung-galaxy-s7Samsung is gestopt met het verspreiden van de Oreo-update voor de Galaxy S7. Verschillende gebruikers die de update al hebben ontvangen melden namelijk last te hebben van zogeheten bootloops, waarbij de smartphone ongewenst constant opnieuw opstart.

Eerder deze maand begon Samsung in het Verenigd Koninkrijk met de uitrol van Android 8.0 (Oreo) voor de Galaxy S7, waardoor we ervan uit gingen dat de update ook snel beschikbaar zou zijn in Nederland. Helaas blijkt dit niet het geval, aangezien Samsung de update heeft stilgelegd in verband met problemen bij een aantal gebruikers.

In Samsung Member Communities geven gebruikers aan last te hebben van bootloop-problemen nadat ze de Oreo-update hebben geïnstalleerd. Het toestel loopt vast tijdens het opstarten en probeert hierdoor steeds opnieuw op te starten, zonder succes. De enige oplossing is een hard-reset, waarbij gebruikers al hun gegevens kwijtraken. Samsung heeft in een reactie aangegeven op zoek te zijn naar een oplossing.

Het probleem met de Oreo-update voor de Galaxy S7 is een goed voorbeeld waarom fabrikanten updates in fasen uitrollen. De update is momenteel namelijk alleen uitgerold in het Verenigd Koninkrijk. De update zal pas in Nederland worden uitgerold nadat Samsung de problemen met de update heeft opgelost. Op deze manier blijft het aantal “slachtoffers” beperkt.

Het is nog onduidelijk wanneer Samsung de uitrol van de Oreo-update zal hervatten.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.