Essential Phone Krijgt Deze Zomer Externe Adapter Voor Koptelefoonaansluiting

essential-phone-externe-adapter-koptelefoonaansluitingEssential zal deze zomer een adapter uitbrengen waarmee de Essential Phone kan worden voorzien van een koptelefoonaansluiting. Dit heeft Essential zojuist bekendgemaakt op de website van het bedrijf.

Een jaar geleden introduceerde Essential de Essential Phone. De smartphone kreeg veel aandacht omdat het toestel een minimalistisch design heeft en de eerste smartphone was met een notch in het scherm. Ook het feit dat Essential is opgericht door een mede-oprichter van Android bracht veel aandacht naar zich toe.

Net als verschillende toestellen van Motorola is de Essential Phone uit te breiden met hardware-modules. Eén van deze hardware-modules brengt de traditionele koptelefoonaansluiting naar de smartphone. Deze 3.5mm aansluiting ontbreekt namelijk op de Essential Phone. Volgens het bedrijf was er geen ruimte meer voor deze aansluiting en zou de smartphone 10 procent van zijn batterijvermogen moeten inleveren als ze de 3.5mm aansluiting zouden toevoegen.

Ondanks de vooral positieve media-aandacht vallen de verkoopcijfers van de Essential Phone tegen. Dit is echter voor een groot deel te danken aan de beperkte beschikbaarheid van de smartphone. Zo komt de Essential Phone pas later dit jaar naar Nederland. Het is onduidelijk of de externe koptelefoonaansluiting ook gelijk in Nederland beschikbaar zal zijn.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.