“Samsung Test Smartphone Met Android Go”

Android-GoVolgens de laatste berichten test Samsung momenteel in verschillende markten, waaronder een aantal Europese landen, een smartphone met Android Go. Het gaat om de eerste Android Go-smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Samsung test het toestel met typenummer SM-J260G onder andere in India, Nepal, Bangladesh en Sri Lanka. Dit zijn landen waar meer budget-toestellen, en dus meer toestellen met Android Go, worden verkocht. Volgens de doorgaans goed ingelichte website Sammobile test Samsung het toestel echter ook in Europa, maar hier krijgt de smartphone het typenummer SM-J260F. De smartphone zou onder andere worden getest in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Samsung zou de smartphone ook in een aantal Zuid-Amerikaanse landen en andere Aziatische landen testen. Waarschijnlijk wil Samsung kijken hoe verschillende markten reageren op smartphones met Android Go.

Android Go is een aangepaste versie van Android Oreo die speciaal is ontworpen voor minder krachtige toestellen. Voor het lichtere besturingssysteem is 1GB of minder werkgeheugen nodig. Ook zorgt het systeem ervoor dat gebruikers minder data verbruiken.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.