Android 8.1 Nu Beschikbaar Voor OnePlus One

OnePlus OneDe OnePlus One is al vier jaar oud en krijgt geen officiële ondersteuning meer van OnePlus. Toch is het nu mogelijk om LineageOS 15.1, gebaseerd op Android 8.1 (Oreo), te installeren. 

Trouwe fans van de OnePlus One houden het toestel nog altijd in leven. Zo is er nu een update naar LineageOS 15.1 uitgebracht. Deze update is gebaseerd op Android 8.1 (Oreo). De update brengt onder andere verbeterde notificaties, een nieuwe layout voor de instellingen en enkele handige multitask-opties met zich mee. De update is te downloaden op de website van LineageOS.

cyanogen

De OnePlus One verscheen in 2014 met Android 4.4 (KitKat). De smartphone draaide bij de lancering op een aangepaste versie van Android, genaamd CyanogenMod. In 2015 stopte de samenwerking tussen OnePlus en CyanogenMod, waarna het bedrijf kwam met de eigen Android-variant OxygenOS. Fans werkten tegelijkertijd echter aan LineageOS, dat deels is gebaseerd op CyanogenMod. Fans werken tot vandaag nog steeds aan LineageOS-updates.

Voor het installeren van LineageOS 15.1 is wel wat technische kennis vereist. Zo moet je de smartphone aansluiten aan de PC en moet je eerst de bootloader unlocken als je nog geen LineageOS hebt draaien op je OnePlus One. Wanneer je dit doet gaan alle gegevens verloren, waardoor het verstandig is eerst een back-up te maken. Hier kun je lezen hoe je de update precies moet installeren.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.