Eerste Samsung-smartphone Met In-Display Vingerafdrukscanner Is Galaxy A-toestel

samsung-Full-screen-in-display-vingerafdrukscannerVolgens een bron uit Zuid-Korea zal Samsung in 2019 de eerste smartphones op de markt brengen die zijn uitgerust met een In-Display vingerafdrukscanner. De eerste smartphone met een In-Display scanner is een Galaxy A-toestel.

Geruchten geven al langer aan dat Samsung een Galaxy A-toestel als eerste zal uitrusten met een In-Display vingerafdrukscanner. Volgens de laatste berichten zou Samsung nu een leverancier voor deze scanners hebben gevonden. Het Chinese bedrijf Aegis Technology zal de in-screen-vingerafdruksensor voor de nieuwe generatie Galaxy A-reeks-smartphones leveren.

Voorheen werd gedacht dat Samsung deze scanner alleen zou gebruiken voor high-end toestellen, maar Samsung wil de mid-range Galaxy A-toestellen voorzien van meer innovatieve technologie om de toestellen te onderscheiden van andere mid-range toestellen.

Er zit echter wel een verschil tussen de In-Display vingerafdrukscanner in de Galaxy A-serie en die van de aankomende Galaxy S10. Zo zal de Galaxy A-smartphone worden uitgerust met een optische sensor en de Galaxy S10 met een geavanceerdere ultrasone sensor van Qualcomm. Een optische sensor maakt gebruik van licht om de vingerafdruk te scanner, terwijl de ultrasone sensor gebruikmaakt van ultrasound om een 3D-beeld te creëren. De gedetailleerde 3D-weergave van de vingerafdruk zorgt voor een verbeterde beveiliging.

Het is nog onduidelijk welke Galaxy A-toestellen een In-Display vingerafdrukscanner krijgen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.