Wat Kan Je Allemaal Met De Nieuwste Samsung Galaxy?

Samsung-Galaxy-S10-serieSamsung heeft deze week eindelijk de langverwachte Galaxy S10-serie aangekondigd. Zoals verwacht heeft Samsung de toestellen weer uitgerust met de nieuwste en krachtigste hardware, maar waarom zou je voor het vlaggenschip-toestel van Samsung moeten kiezen inplaats van een andere smartphone?

Wireless PowerShare
Wireless PowerShare is een nieuwe functie die vooral handig is voor mensen die ook gebruikmaken van Samsung accessoires, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Galaxy Buds en de Galaxy Watch Active. Je kunt deze wearables namelijk gewoon op de achterkant van de Galaxy S10 plaatsen, waarna de smartphone deze wearables draadloos zal opladen via Qi-technologie. De achterkant van de Galaxy S10 is dus als het ware een Qi-oplaadpad. Deze functie werkt overigens niet alleen met deze wearables. Je kunt namelijk ook een andere smartphone met Qi-ondersteuning op de Galaxy S10 plaatsen. Hierdoor zal de accu van de Galaxy S10 echter wel snel leeglopen.

Samsung-Galaxy-S10-Wireless-PowerShare

Het scherm
Samsung heeft de schermranden opnieuw dunner gemaakt. Hierdoor neemt het scherm bijna de hele voorkant in beslag, waardoor je meer scherm krijgt in het zelfde formaat behuizing. De selfie-camera zit nu verwerkt in een klein rondje in het scherm. Qua functionaliteit voegt dit misschien niet veel toe, maar het is een stuk mooier en kleiner dan de beruchte notch.

In-display vingerafdrukscanner
Een vingerafdrukscanner die zit verwerkt in het scherm is iets dat we sinds een jaar steeds vaker tegenkomen in smartphones, maar bij de meeste toestellen ontbreekt dit nog. Vandaar dat wij de in-display vingerafdrukscanner ook in deze lijst hebben gezet. We vinden op de smartphone dus geen vingerafdrukscanner op een onhandige positie aan de achterkant. Je kunt je vinger gewoon op het scherm leggen om het toestel te ontgrendelen.

Camera
Samsung heeft de Galaxy S10, die onder andere verkrijgbaar is op Telefoon.nl, voorzien van een driedubbele camera. Deze combinatie van drie lenzen moet ervoor zorgen dat je portrait-foto’s en landschap-foto’s kunt maken, en objecten van ver af kunt fotograferen. De camera bestaat namelijk uit een reguliere 12MP lens, een 12MP zoom-lens en een 16MP ultra-wide lens. Daarnaast kan slimme technologie objecten herkennen en de instellingen hierop aanpassen. Uiteindelijk moet de camera er dus voor zorgen dat je in alle omstandigheden mooie foto’s kunt maken.

Wi-Fi6 en HDR10+
Als laatste is de Galaxy S10 de eerste smartphone met Wi-Fi 6 en HDR10+. Hierdoor is de smartphone al klaar voor de nieuwe WiFi-standaard, die de komende jaren zal worden uitgerold. Daarnaast moet HDR10+ onder andere voor voor minder ruis en heldere beelden zorgen wanneer je video’s bekijkt met donkere scenes.

Kopen jullie dit jaar de Galaxy S10, S10 Plus of S10e? Of hebben jullie een ander toestel op het oog?

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.